Üres lelátók a Premier League-ben?

fbl Horizontal
Chelsea's English defender John Terry gestures to the crowd as he is substituted off in the 26th minute during the English Premier League football match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge in London on May 21, 2017. Terry will be leaving the club has been associated with for 22 years at the end of the season. / AFP PHOTO / Ben STANSALL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Labdarúgó Szurkolók Szövetsége, az FSF Angliában arra figyelmeztette a Premier League vezetőit, hogy a bajnokságban üresek lehetnek a lelátók azokon a hétvégi mérkőzéseken, amelyek későn, a tervek szerint 19.45 órakor kezdődnek.

"Egyre több az olyan mérkőzés, amely megnehezíti a szurkolók életét, különösen azokét, akiknek sokat kell utazniuk" - áll az FSF által megfogalmazott közleményben. A szervezet véleménye szerint nagyon sok idő telt el, amíg a mostani lelátói légkör - amely a műsorszolgáltatók számára is értéket képvisel - a szurkolók aktív közreműködésével kialakult a Premier League-ben.

- tette fel a kérdést az FSF, amely szerint a Premier League a műsorszolgáltatókkal közösen mintha "szándékosan" arra törekedne, hogy a drukkerek számára egyre nehezebb legyen bajnoki találkozókra járni Angliában.

Terryt több tízezren búcsúztatták utolsó Chelsea-meccsén Forrás: AFP/Ben Stansall

A Premier League hétvégi mérkőzéseit a hagyományoknak megfelelően délután, illetve kora este rendezték meg. A 2016/17-es szezonban szombaton - helyi idő szerint - 17.30-kor, vasárnap 16.30-kor volt a legkésőbbi kezdés.

Az új műsorszolgáltatással kapcsolatos végleges döntést a Premier League vezető testülete 2018 februárjában hozza meg.

A The Times információja szerint az angol liga vezetői azt is tervezik, hogy a jelenleg élőben közvetített 168 bajnoki mérkőzés számát a 2019/20-as idényre 190-re emelik fel.