A Real elnöke nem kapott ajánlatot Ronaldóért

Cristiano Ronaldo
Real Madrid's new player Portuguese Cristiano Ronaldo (2R) applauds next to Real Madrid president Florentino Perez (L), Real Madrid President of Honour Alfredo Di Stefano (2L) and former football player Portuguese Eusebio (R) during his official presentation at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on July 6, 2009. Real acquired the 24-year-old Portuguese striker from Manchester United last month on a six-year deal worth 94 million euros (131 million dollars) and Spanish media reports that he will be paid 13 million euros each season. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
Nem tud Cristiano Ronaldo távozási szándékáról Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, aki hangsúlyozta: nem érkezett ajánlat a portugál sztárfutballistáért.

A klubvezető egy rádióinterjúban beszélt erről, hozzátéve, hogy Alvaro Moratáért és James Rodríguezért sem jelentkezett be senki. A Marca című sportlap keddi számában Pérez kijelentette:

Az A Bola című portugál sportnapilap pénteki számában arról írt, hogy a 32 éves Ronaldo elhagyná a Real Madridot és Spanyolországot az ellene indított adócsalási per miatt. A spanyol ügyészség múlt kedden közölte, hogy a portugál labdarúgó 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába. Ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet azonban büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

Itt még tombolt a szerelem (balra Pérez, jobbra Ronaldo) Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Eközben az olasz Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy a portugál támadó jó kapcsolatot ápol a Real volt, a Bayern München jelenlegi edzőjével, Carlo Ancelottival, aki kapocs lehet a klubváltásában. Karl-Heinz Rummenigge, a bajor futballklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója ugyanakkor hétfőn sietett leszögezni, hogy ez csak pletyka, minden alapot nélkülöz. A Bayern még egy frappáns képpel is válaszolt a pletykákra.

A Real Madrid elnöke az állítólagos adócsalási ügyről is beszélt a rádióinterjúban, úgy fogalmazott: az egész nagyon furcsa.

"Az egész ügyről az újságokból értesültem, és ez alapján nem akarok következtetéseket levonni. Amint lehet, beszélek Ronaldóval, aztán majd meglátjuk, mi történik" - mondta Florentino Pérez.

Ronaldo, aki az elmúlt idényben spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, jelenleg a nemzeti együttessel az oroszországi Konföderációs Kupán vesz részt.