Vágólapra másolva!
A Daily Mail információja szerint a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon a teljes orosz válogatott doppingolhatott, sőt a 23-as vb-kereten kívül még legalább 11 játékos lehet érintett az ügyben.

Minden kétséget kizáróan megállapította korábban a McLaren-jelentés, hogy államilag irányított doppingolás zajlott Oroszországban. A Daily Mail pedig úgy tudja,

hogy a több, mint ezer nevet tartalmazó listából 34 futballista.

Oroszországban államilag irányított doppingolás zajlott, amely a futballistákat is érinti Forrás: Shaun Botterill - FIFA

A lap megkereste a FIFA-t, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség pedig megerősítette, hogy

vizsgálatot folytat az ügyben.

A jelenleg is zajló Konföderációs Kupától már elbúcsúzott a házigazda orosz válogatott, amelynek a keretében a mostani csapatból öt játékos volt ott a 2014-es világbajnokságon is:

Igor Akinfejev, Jurij Zsirkov, Gyenyisz Glusakov, Alekszandr Szamedov és Makszim Kanunnyikov.

Kiesett a házigazda, Ronaldóék és Mexikó a négy között

A portugál és a mexikói együttes jutott tovább az A csoportból az oroszországi labdarúgó Konföderációs Kupán szombaton. Az Európa-bajnok portugálok - a magyarok vb-selejtezős ellenfelei - az új-zélandi együttest verték könnyedén 4-0-ra, s zártak a csoport élén. A portugálok első gólját Cristiano Ronaldo szerezte tizenegyesből, majd a frissen a Manchester Cityhez igazolt Bernardo Silva volt eredményes.