Vágólapra másolva!
A CSZKA Szófiától érkezett a 29 éves, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező portugál támadó, Rui Pedro a Ferencváros csapatához.

Priskin Tamás, Fernando Gorriaran, Bőle Lukács és Otigba Kenneth után újabb játékossal bővült a Ferencváros kerete - jelentette a zöld-fehérek hivatalos oldala.

Rui Pedro (középen) a kolozsvári CFR mezében Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Tejes nevén Rui Pedro Couto Ramalho az FC Portónál kezdte pályafutását, szerepelt a portugál utánpótlás-válogatottakban, 2007-ben pedig a Porto első keretével készülhetett. A rendszeres játéklehetőség érdekében többször is kölcsönadták a kék-fehérek. A Gil Vicentében, majd a Leixoesben is 8 bajnoki gólt szerzett egy-egy idény alatt, majd 2011-ben Kolozsvárra igazolt, ahol a korábbi kiváló portugál hátvéd, Jorge Costa volt a vezetőedző.

A CFR Cluj csapatában Rui Pedro fokozatosan vált egyre fontosabb láncszemmé. Két fordulóval a rendkívül szoros bajnokság vége előtt a Mioveni ellen három gólpasszt osztott ki, a kolozsváriak pedig az idény végén bajnoki címet ünnepelhettek.

A következő idényben Rui Pedro a Bajnokok Ligájában szerepelhetett a kolozsvári csapattal, a Sporting Braga elleni hazai csoportmeccsen pedig mesterhármast lőtt.

A bajnokságban Rui Pedro 7 gólja ellenére a csapat csak a középmezőnyben végzett, a Román Kupában viszont döntőt játszhatott.

Rui Pedro és Orosz Pál Forrás: fradi.hu

Rui Pedro három Kolozsváron töltött idény után hazatért, az Academica Coimbra játékosa lett. Két év alatt 9 gólig és 6 gólpasszig jutott fekete-fehérben, majd a bolgár rekordbajnok CSZKA Szófiába igazolt, amellyel második helyen végzett a tabellán.

Rui Pedro Couto Ramalho
Születési idő, hely: 1988. július 2., Vila Nova de Gaia (Portugália)
Korábbi klubjai: Porto (2007-11), Amadora (2008, kölcsönben), Portimonense (2008-09, kölcsönben), Gil Vicente (2009-10, kölcsönben), Leixoes (2010-11, kölcsönben), CFR Cluj (2011-14), Academica (2014-16), CSZKA Szófia (2016-17)
Sikerei: román bajnok, román kupadöntős, bolgár bajnoki ezüstérmes