Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban megírtuk, hétfőn az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet és ügyvezetője, Dr. Gyarmati Eszter a klub honlapjának adott interjúban elmondta, az idei szezonban a csapat mezére új címer kerül, és a szurkolók segítségét kérte abban, hogy a három lehetséges logó közül kiválaszthassák a legmegfelelőbbet.

Könnyen lehet, hogy az egészből semmi sem volt megvalósulni, ugyanis a futballcsapat szurkolói nemtetszésüket nyilvánították ki a tradíciók rombolása miatt, ráadásul az UTE sem járul hozzá a címer lecseréléséhez, márpedig az áldása nélkül nem lehet lecserélni az Újpest FC címerét.

Az Újpesti Torna Egylet közleményét változtatás nélkül közöljük

"Az Újpesti Torna Egylet elhatárolódik az Újpest 1885 Futball Kft vezetői által tett - Roderick Duchatelet és Gyarmati Eszter- nyilatkozatától, miszerint le akarják cserélni a klub címerét. Értetlenül állunk a megjelent nyilatkozat előtt.

Országunk, fővárosunk és kerületünk Újpest büszkesége, a 132 éves nagy múltú Újpesti Torna Egylet fontosnak tarja, hogy a múltat tisztelve, a hagyományokat megőrizve kell tovább haladni az úton.

A jelenlegi címerben látható az alapítás éve az alapító egyesület neve, ami az új címerekből teljesen kimaradt.

Ragaszkodunk ahhoz, hogy a több évtizede meglévő és a szurkolók, szimpatizánsok által is kedvelt és elfogadott hagyományos címeren ne változtasson az Újpesti FC, hiszen ez az embléma jelképezi a gyökereket és az Épség, Erő, Egyetértés folytonosságát.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az Újpesti Torna Egylet hozzájárulása nélkül az Újpest FC címerét jogszerűen nem lehet megváltoztatni.