Vágólapra másolva!
Egybehangzó angol lapértesülések szerint kedden megérkezett Londonba a francia Alexandre Lacazette, az Arsenal pedig hamarosan bejelentheti a szerződtetését.

A Sky Sports és a BBC is kész tényként közli az orvosi vizsgálatot, amennyiben mindent rendben találnak a francia támadónál, öt évre írhat alá Arsene Wenger csapatához.

Az Arsenal és a Lyon 52 millió fontos vételárban állapodott meg, ami klubrekordot jelent a londoni csapat történetében. Eddig Mesut Özilért fizették a legtöbbet, ő 42,5 millió fontért érkezett a Real Madridtól még 2013-ban.

Alexandre Lacazette gyakran ünnepelhetett a Lyon mezében Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Lacazette egyébként korábban megállapodott az Atlético Madrid vezetőivel, de a madridiak eltiltása miatt végül nem jött össze az üzlet.

A 26 éves Lacazette korábban azt mondta, hogy csak olyan klubba menne, amelyik a legmagasabb szinten szerepel, nos az Arsenal nem kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába.

Alexandre Lacazette eddig 11 alkalommal szerepelt a francia válogatottban, a legutóbbi idényben 28 bajnoki gólt szerzett, a topbajnokságokat figyelembe véve ő használta ki legjobban a helyzeteit, 38,9 százalékban váltotta gólra a lehetőségeit.