A Real kiütötte a Barcelonát a BL első kalapjából

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL HEADSHOT JOY SHOUTING POINTING FINGER RUNNING
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish league Clasico football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 23, 2017. / AFP PHOTO / OSCAR DEL POZO
Vágólapra másolva!
Még csak most kezdődtek a Bajnokok Ligája selejtezői, de már megvan az a 22 csapat, amelyik biztosan ott lesz a főtáblán. A kalapokba történő besorolásoknál találunk érdekességeket.

Az első kalapba a címvédő és spanyol bajnok Real Madrid mellett a másik hét európai nagy bajnokság győztese került, a többi csapatot a koefficiensük szerint rendezték sorba. Így lehetséges az, hogy

a Barcelona és a Manchester United csak a második kalapban található, míg az ukrán Sahtar Donyeck és az orosz Szpartak Moszkva az elsőbe kapott besorolást.

A Real bajnoki címe miatt Messiék lemaradtak az első kalapról Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A harmadik kalapban egyelőre a Basel és az Anderlecht a biztos résztvevő. A Gulácsi Pétert is a soraiban tudó RB Leipzig vélhetően a negyedik kalapba kerül, így - látva a második kalapos csapatokat - könnyen összejöhet egy halálcsoport.

A BL csoportkörének sorsolását 2017. augusztus 24-én tartják Monacóban.