Megnéznénk, hogy kontráznak Messiék ilyen pályán

Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi smiles at the end of the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final football match FC Barcelona vs Deportivo Alaves at the Vicente Calderon stadium in Madrid on May 27, 2017. Barcelona won 3-1. / AFP PHOTO / Josep LAGO
Vágólapra másolva!
Egy argentin falusi pályán olyan támadást vezetett a hazai csapat, hogy csak na. Tette mindezt bokáig érő sárban, úszómedence méretű pocsolyák között.

Az argentínai Mendoza térségében lévő Santa María de Oro és a Colegiales csapata a Federal B nevű liga rangadóját, az úgynevezett Concordia derbit játszotta egymás ellen. A pályát csak minden létezőnél nagyobb jóindulattal lehetett játékra alkalmasnak nevezni, de ez a legkevésbé sem zavarta a csapatokat.

Különösen pedig a hazai csapatot nem zavarta, amelyik 1-0-ra nyerte a rangadót egy olyan kontrából lőtt góllal, amelyik a világ bármelyik csapatának becsületére válna, bármelyik negyedik kategóriás FIFA-minősítésű stadionban.

Emlékeznek még az angol tévés szakkommentátor, Andy Gray kérdésére Lionel Messi és Cristiano Ronaldo képességeire vonatkozóan? „Vajon képesek lennének erre (azaz arra a teljesítményre, amit a spanyol bajnokságban mutatnak - a szerk.) egy hideg, esős éjszakán Stoke-ban?” - tette föl a költői kérdést. Szerintünk a válasz igen, és ennél jobb kérdés, hogy mire lennének vajon képesek Santa María de Oróban?