Társoldalunk:

Megkönnyebbült Messitől a Barcelona új edzője

2017.07.17. 19:28

Ernesto Valverde, az FC Barcelona új vezetőedzője megkönnyebbült kinevezésekor, mert így nem kell Lionel Messi, a katalán csapat argentin labdarúgója ellen irányítania együttesét.

"Amikor az ellenfél edzőjeként ott állsz az oldalvonal mellett, meg kellene állítanod őt, de ehhez soha nincs elég embered a pályán. Most végre élvezhetem a játékát."A következő szezonban is Messi határozza meg a stílusunkat" - nyilatkozta Valverde a klub hétfői sajtótájékoztatóján.

Lionel Messi fogja meghatározni a jövőben is a Barcelona játékstílusátForrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Az 53 éves szakember 2001 óta dolgozik a spanyol élvonalban, korábban az Espanyol, a Villarreal, a Valencia, legutóbb pedig az Athletic Bilbao edzője volt, a Barcelona élére május végén nevezték ki.

Képes a pálya különböző területein játszani, az eddigieknél visszavontabban is, hogy segíthessen a játék felépítésében, de azt szeretnénk, hogy megérkezzen a támadóharmadba, mert ott jelent igazán nagy különbséget" - magyarázta Messi szerepét Valverde.