Mourinho a következő 15 évben is a ManUnited edzője lenne

Europa League UEFA Europa League soccer fbl TOPSHOTS Horizontal
Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho kisses the trophy after the UEFA Europa League final football match Ajax Amsterdam v Manchester United on May 24, 2017 at the Friends Arena in Solna outside Stockholm. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN / ALTERNATIVE CROP
Vágólapra másolva!
José Mourinho szeretné visszaadni a szurkolóknak azt a folytonosságot, amit Sir Alex Ferguson irányítása alatt megszoktak.

A Manchester United jelenleg Amerikában készül, ahol a Bajnokcsapatok Európa Kupája felkészülési tornán vesz részt. Az 54 éves edző az ESPN-nek nyilatkozva elmondta, szeretné visszaállítani azt a stabilitást, ami Sir Alex Ferguson irányítása alatt jellemezte a klubot.

„Készen állok a feladatra – kezdte Mourinho. – Készen állok rá, hogy még 15 évig a ManUnited edzője legyek. Bevallom, nagyon nehéz, mert óriási a nyomás, itt mindenki a győzelmet várja tőlem.

José Mourinho rengeteg kritikát kapott az első szezonjában Forrás: AFP/Odd Andersen

Ferguson 27 évig volt a ManUnited edzője, a szurkolók hozzászoktak a folytonossághoz.

„David Moyes és Louis van Gaal után érkeztem, a második szezonomat kezdem, remélem képes leszek hosszútávon megadni azt a stabilitást, amit megérdemel a klub."

Mourinho rengeteg kritikát kapott az első évében, annak ellenére, hogy Európa Ligát és angol Ligakupát nyert.

A ManUnited a hatodik lett a bajnokságban,

és ugyan csak ötször kapott ki a bajnokságban, 15 döntetlent játszott, ami a legtöbb volt a 2016/2017-es szezonban. Ráadásul a top5 ellen idegenben pocsék volt a csapat mérlege: 2 döntetlen és 3 vereség, 1 rúgott és 8 kapott gól.