Öt gólt és Barca-győzelmet hozott az első El Clásico

Barcelona
Barcelona team receives the trophy of the International Champions Cup football match at Hard Rock Stadium on July 29, 2017 in Miami, Florida, after won to Real Madrid. Barcelona won 3-2. / AFP PHOTO / HECTOR RETAMAL
Vágólapra másolva!
A Barcelona 3–2-re legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Nemzetközi Kupáján, amelyet az Egyesült Államokban rendeztek meg. A Miamiban lejátszott mérkőzésen a Barcelona brazil játékosa, Neymar egészen kiemelkedően futballozott.

A meccs előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy az elmúlt napok eseményei után Ernesto Valverde a kezdőcsapatba teszi-e Neymart, akinek állítólag azért húzódik az átigazolási ügye, mert ha még július 31-én is a Barcelona játékosa lesz, a szerződése értelmében a klubnak 25 millió eurót kell fizetnie neki.

Ennek ellenére Neymar ott volt a kezdőben, csakúgy, mint Messi és Suárez.

Azt már előre lehetett tudni, hogy a másik oldalon Cristiano Ronaldo nem fog játszani, ezt Charlie Stillitano, a Relevent Sports elnöke erősítette meg.

Neymar a Real ellen is villogott Forrás: AFP/Hector Retamal

A meccs elején nagyon bekezdett a Barca, és Messi révén már a negyedik percben vezetést szerzett. A Real a felezővonalat sem tudta átlépni, sőt, a hetedik percben már kétgólos volt a hátránya: Neymar passzát Suárez - tudatosan vagy sem - átlépte, majd Rakitic lőtte ki a jobb alsót.

A Real a 13. percben ért fel először az ellenfél kapuja elé, és Mateo Kovacic egyéni akciója után a szépítést is megszerezte. Az első félidő végig gyors tempóban zajlott, mindkét csapatnak voltak lehetőségei, amiből végül a Real jött ki jobban:

egy 60 méteres sprint végén Marco Asensio egyenlített.

A félidőben Marc Anthony adott koncertet a Hard Rock-stadionban.

A Real nyeretlenül zárta a felkészülési tornát Forrás: AFP/Gaston De Cardenas

A szünet után ismét a Barcelona játszott jobban,

és Neymar szabadrúgása után Gerard Piqué a vezetést is megszerezte.

Később Umtiti, Suárez és Neymar is gólt lőhetett volna, de vagy Keylor Navas védett, vagy az egyik Real-védőben akadt el a labda.

A 60-70. perc között mindkét csapat kezdője lecserélődött, jöttek a fiatalok, akik új lendületet adtak a meccsnek. Isco bal sarokba tartó lövését bravúrral védte Cillessen, majd néhány perccel később az U21-es Európa-bajnokság legjobb játékosának választott Ceballos tekert kapura, de a labda néhány centivel mellé szállt.

A Barcelona veretlenül nyerte meg a Bajnokok Nemzetközi Kupáját Forrás: AFP/Hector Retamal

A Barcelona története során először nyerte meg a Bajnokok Nemzetközi Kupáját.

Ez volt az első alkalom a két csapat történetében, hogy Észak-Amerikában játszottak, és csupán a második, hogy Spanyolországon kívül.

A Real nyeretlenül zárta a tornát, de Zinédine Zidane szerint ez nem fontos. "Mindig fájdalmas veszíteni, de különösebben nem érdekel a dolog. Ez csak a felkészülési időszak. Az a fontos, hogy augusztus 8-ra készen legyünk (a Real a Manchester Uniteddel játszik az európai szuperkupáért - a szerk.)."

Ernesto Valverde úgy fogalmazott, "a Clásico jó volt arra, hogy lássuk, hogyan állunk a szezon kezdete előtt. Jól felkészült a csapat, nagy örömmel láttam, hogy kontroll alatt tartottuk a meccset.

A Barcelona és a Real Madrid legközelebb a Spanyol Szuperkupában találkozik egymással augusztus 13-án és 16-án. A párharc a Camp Nouban kezdődik.

A másik meccsen a Manchester City 3–0-ra verte a Tottenhamet, a gólokat Stones, Sterling és Brahim Diaz szerezte.