Vágólapra másolva!
A védekező középpályásért már összesen több mint 60 millió fontot fizetett José Mourinho. Most éppen 40 milliót adott érte a londoniaknak.

Nemanja Matic kétszer volt a Chelsea játékosa. Először 2009-ben igazolt Londonba, de 2011-ben eladták a Benficának alig több, mint 4 millió fontért. Amikor José Mourinho másodszor lett a Chelsea menedzsere, visszavásárolták a portugáloktól 21,25 millió fontért, most pedig a Manchester Unitedba csábította a portugál menedzser, kereken 40 millió fontért.

Victor Lindelöf és Romelu Lukaku után a szerb Matic lett José Mourinho harmadik nyári igazolása. Matic már szombaton megérkezett Manchesterbe, vasárnap pedig el is végezték az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat.

Mourinho már vasárnap azt mondta a manchesteri klub tévéjének, hogy a játékos nagyon nagyon szeretné, ha összejönne az átigazolás. A kedden 29. születésnapját ünneplő Matic szerdán, a Sampdoria elleni barátságos meccsen debütálhat a United csapatában, majd Szkopjéban,

a Real Madrid elleni európai Szuperkupa-döntőben

léphet pályára következő kedden.

A Twitteren már vasárnap megjelent egy kép, amin Matic egy 31-es, manchesteri edzőpólóban van, ezek szerint ez is igazi volt.

A Chelsea egyébként szerette volna, ha nem egy riválisnál köt ki Matic, de a Juventus nem akart ennyit fizetni érte. A Kékek egyébként már gondoskodtak a szerb pótlásáról, ugyanis korábban megszerezték a Monacótól Tiemoue Bakayokót.

Michael Carrick már 36 éves, Ander Herrera pedig nem az a klasszikus védekező középpályás, azaz

Mourinhónak kellett valaki, akit ismer, így pedig Paul Pogba is szabadabban játszhat majd.

Mourinho elsőszámú kiszemeltje egyébként a Tottenham angol játékosa, Eric Dier volt, de végül a Spurs őt nem engedte.

Ilyen gólokat várnak tőle az Old Traffordon is:

És hogy ennek tükrében mi lesz Marouane Fellaini sorsa akit hírbe hoztak a Galatasarayjal? „A Galatasaraynak könnyebb dolga lenne engem megszerezni, mint Marouane-t. Ha menedzser kell nekik, próbálkozhatnak, de Marouane esélytelen. Túl fontos a csapatban" – mondta Mourinho.

Mourinho egyébként még egy szélsőt szeretne. Tárgyalásban állnak Ivan Perisiccsel, de egyelőre nincs egyezség, illetve amennyiben a Real Madrid megszerzi Kylian Mbappét, Mourinho kész lecsapni Gareth Bale-re.