Vágólapra másolva!
José Mourinho a Manchester United menedzsere tárt karokkal várná a Real Madrid szélsőjét, Gareth Bale-t. A Vörös Ördögök trénere úgy véli, csapata a kontinens legjobb legjobbjával találkozik kedden a Szuperkupa-mérkőzésen Szkopjében.

A Bajnokok Ligája-győztes spanyol klub a negyedik, míg az Európa Ligában címvédő angol gárda második Szuperkupa-győzelmére készül.

„Ez egy új Manchester United, egy új játékosgenerációval"

- hangsúlyozta az angol együttes portugál szakvezetője az európai szövetség honlapjának. José Mourinho kiemelte: mivel játékosai nem rendelkeznek kellő tapasztalattal a nemzetközi kupaporond nagy csatáit illetően, ebből a szempontból rendkívül fontos volt számukra, hogy az előző szezonban az Európa Ligában szerepeltek.

José Mourinho szívesen látná a Real Madrid szélsőjét Manchesterben Forrás: AFP/2017 UEFA/Boris Streubel

Most viszont visszatérnek a Bajnokok Ligájába és a Szuperkupáért játszanak, méghozzá a legjobb európai csapat ellen, ami nagyszerű lehetőség a fejlődésre és az erőfelmérőre. Mourinhót saját bevallása szerint nem foglalkoztatja, hogy korábban dolgozott a Real Madridnál.

„Ez olyasmi, amit sokszor átéltem" - utalt arra a tréner, hogy volt együttesei közül az FC Porto és a Chelsea ellen is megütközött aktuális csapatával, nem sokkal a váltást követően.

„A Real Madridra úgy tekintek, mint a BL-címvédőre, és nagy motivációt jelent, hogy ellenük játszhatunk" – mondta José Mourinho, akit a Királyi Gárda walesi szélsőjének, Gareth Bale átigazolásáról is kérdeztek. „Ha Bale játszik kedden, akkor az egyértelmű jele annak, hogy számít rá a Real Madrid, és ő is motivált a játékra.

Ha viszont nem szerepel a terveikben, én tárt karokkal várom a másik oldalon."

A két csapat nemrég találkozott egy kaliforniai felkészülési mérkőzésen, amelyen 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel a United bizonyult jobbnak. Mourinho leszögezte: más dolog az Egyesült Államokban felkészülési meccsen találkozni, és nagyon más, amikor csúcsformába hozott, ösztönzött ellenféllel néz szembe.

Zidane szerint fontos, hogy csapata jól kezdje a szezont Forrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

„Mindannyian tudatában vagyunk annak, milyen fontos egy idény első tétmérkőzése" - szögezte le Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a klub holnapjának adott nyilatkozatában. Hozzátette,

játékosai a BL-cím és a spanyol bajnokság megnyerése után is éhesek a sikerre.

„A Real Madrid olyan csapat, amely vágyik a diadalra. Az elmúlt idényben trófeákat nyertünk, és a következő szezonnak is ugyanezért vágunk neki. A kihívás változatlan: újabb címeket elhódítani" - fejtette ki a francia szakvezető.

A szkopjei lesz az UEFA által rendezett klubsorozatok első macedóniai döntője.

A találkozó 20.45-kor kezdődik a II. Fülöp Nemzeti Stadionban.