Modric három éve kapott eltiltás miatt nem játszik a Barca ellen

Modric
Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric runs during the UEFA Champions League final football match between Juventus and Real Madrid at The Principality Stadium in Cardiff, south Wales, on June 3, 2017. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS
Vágólapra másolva!
Luka Modric, a bajnok Real Madrid játékosa három évvel ezelőtt kapott eltiltása miatt nem játszhat a kupagyőztes Barcelona ellen a spanyol Szuperkupa-párharc első, idegenbeli meccsén vasárnap.

A spanyol Marca arról írt, hogy a horvát játékost 2014. augusztus 22-én, az Atlético Madrid elleni Szuperkupa-visszavágó hajrájában állították ki második sárga lapját követően. A Real Madrid a hazai 1-1 után idegenben 1-0-ra kikapott.

Modric kiesése komoly gondot jelent Zidane-nak Forrás: AFP/Adrian Dennis

A fegyelmi bizottság az adott sorozatra vonatkozóan a soron következő egy mérkőzésre tiltotta el a középpályást. Amennyiben azonnali pirossal állították volna ki Modricot, akkor a szabályok értelmében a soron következő bajnokin nem léphetett volna pályára. Így azonban - tekintve, hogy a Real Madrid a 2015-ös és a 2016-os Szuperkupában sem volt érdekelt - a horvát légiósnak még nem volt alkalma letölteni a büntetést.

A vasárnap 22 órakor kezdődő barcelonai első mérkőzést követően a visszavágót jövő szerdán játsszák Madridban.