Vágólapra másolva!
Bódog Tamás, a Diósgyőr vezetőedzője a szombati, Puskás Akadémia elleni bajnokira készül csapatával. A meccset megelőző sajtótájékoztatón szóba került a csatár, Bacsa Patrik is, akiről meglepően őszintén beszélt a szakember.

Bódog elmondta, egy feszült mérkőzésre készül a Puskás ellen, hiszen mindkét csapat veszített a múlt héten.

Bódog a legutóbbi, Balmazújváros elleni vereségről elmondta, „mindenki látta azt, hogy messze álltunk az emberektől, nem sprintbe közlekedtünk, a párharcokat elveszítettük. Az első félidőre azt mondom, hogy nem volt jó, de nem volt rossz, úgyhogy az úgy elment, de utána. Ha olyan területeket adsz az ellenfélnek, amit ők jól csináltak, elforgatták a játékot, gyors embereik voltak, lekontráztak, mi pedig nem voltunk ott az ember mellett" – idézte Bódogot az amigeleken.hu.

Bódog Tamás, a Diósgyőr vezetőedzője a Balmazújváros elleni meccsen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A felvetésre, miszerint az edző esetleg bevethetné a miskolci Bacsa Patrikot, Bódog magyar edzőktől szokatlanul őszintén válaszolt.

„Nem szívesen foglalkozom játékosokkal név szerint. Volt rá példa, de tudom, hogy nem szerencsés.

Bacsa Patrik az előző bajnokságban nem volt itt a csapatnál, NB II-ben volt, ahol semmilyen szerepet nem játszott, kiegészítő ember volt. Valószínűleg nem véletlenül. Visszajött, megkapta a lehetőséget. Én úgy gondolom, hogy ha valaki NB II-ben nem játszik meghatározó szerepet, és visszajön egy NB I-es csapathoz, akkor meg kell dögölnie a pályán edzésen is, hogy bebizonyítsa, hogy a tavalyi év egy kisiklott év volt, és örüljön neki, hogy megkapta a lehetőséget arra, hogy egy NB I-es csapattal edzhet. Oláh Bálint esetében ugyanígy volt, nála azt mondom, hogy ez megtörtént, Patrik esetében nem. Ha valaki visszamegy az NB III-as csapatba játszani, és ott heteken át azt hallom az edzőktől, hogy a leggyengébb ember, akkor azzal mit csináljak? Rakjam be? Vannak még előtte bőven. Ott van Makrai, Ugrai, Ternován, és ha olyan teljesítményt nyújt az edzéseken, akkor ott van ő is a következő sorban."