Vágólapra másolva!
A Juventus és a Lazio csapott össze Rómában az olasz Szuperkupáért, amelyet nagy meglepetésre elképesztő izgalmak után Simone Inzaghi csapata nyert meg 3-2-re. A mérkőzés egyik főhőse Ciro Immobile volt, aki kétszer is bevette Gianluigi Buffon kapuját.

Olasz Szuperkupa
Juventus–Lazio 2–3
Gólszerző: Dybala (85., 91. – 11-esből), ill. Immobile (32. – 11-esből, 54.), Murgia (93.)
Róma, Stadio Olimpico. Vezette: Davide Massa.
Juventus: Buffon – Barzagli, Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic, Marchisio – Cuadrado, Dybala, Mandzukic – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Lazio: Strakosha – Wallace, De Vrij, Radu – Baszta (Marusics 74.), Parolo, Lucas Leiva, Luis Alberto, Lulic (J. Lukaku 74.) – Milinkovics-Szavics – Immobile. Vezetőedző: Simone Inzaghi.

Az első negyedóra a Juventusé volt, de a Lazio folyamatosan vette át a játék irányítását. Ennek eredményeképpen a római csapat a 31. percben tizenegyeshez jutott:

Gianluigi Buffon kaszálta el a kiugró Ciro Immobilét a büntetőterületen belül. A sértett pedig kegyetlenül kihasználta a lehetőséget.

A Lazio még a szünet előtt növelhette volna az előnyét, de Buffon nagy bravúrjai életben tartották a Juvét az első félidőben.

A második játékrész elején, az 54. percben jött az újabb hidegzuhany Massimiliano Allegriék számára: Marco Parolo jobb oldali beadását követően

ismét Ciro Immobile villant, az olasz válogatott támadó Medhi Benatiát megelőzve hét méterről fejelt a bal felsőbe.

Ciro Immobile elképesztő formában: két gól a Juventusnak Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A 85. percig úgy tűnt, a Lazio simán megnyeri a mérkőzést, ám ekkor

Paulo Dybala szabadrúgás után 25 méterről még szépíteni tudott.

A 90. percben pedig Alex Sandro esett el Adam Marusics közelében, Davide Massa játékvezető pedig befújta a tizenegyest.

A büntetőt Paulo Dybala végezte el és kapu jobb oldalába lőtt.

Ám még talán idejük sem volt a fejüket fogni a Lazio drukkereinek,

a slusszpoént Alessandro Murgia szolgáltatta a 93. percben

Jordan Lukaku passzát követően, így Simone Inzaghi csapata nagy csatában nyert meg az új idény első itáliai trófeáját, a Szuperkupát.