Társoldalunk:

Stadionbezárás helyett együttműködne az ultrákkal a német szövetség

2017.08.16. 20:30

A Német Labdarúgó Szövetség, azaz a DFB a klubok büntetése, továbbá szektorok vagy stadionok bezárása helyett együttműködésre készül az ultrákkal.

"Nem szeretnénk lezárt részeket az arénákban vagy teljesen üres stadionokat, ahol szellemmérkőzéseket játszanak a csapatok" - mondta a DFB elnöke, Reinhard Grindel.

A sportvezető azt követően foglalt állást, hogy hétfőn a Hansa Rostock-Hertha BSC Német Kupa-mérkőzést kétszer is félbe kellett szakítani, mivel a fővárosi huligánok petárdákat hajigáltak, míg a hazai hívek Hertha-molinókat égettek a lelátón.

Szurkolói rendbontás után jött a bombagól és Hertha továbbjutás

A Német Kupa első fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC 2-0-ra győzött a harmadik ligás Hansa Rostock otthonában, így bejutott a legjobb 32 közé. Az első félidőben a berlini gárda futballozott mezőnyfölényben. Dárdai Pál tanítványai 63%-ban birtokolták a labdát, de a kaput csak egyszer sikerült eltalálniuk.

Grindel hozzátette, a párbeszéd a szurkolói csoportokkal már megkezdődött, ugyanakkor a legelszántabb drukkerek, az ultrák még nem fogadták el a szövetség meghívását.

"A szurkolói csoportok vezetői támogatják, hogy ismét meghívjuk az ultrák képviselőit. Ennek nagyon örülünk, mert közös intézkedésekkel szeretnénk megőrizni a stadionok pozitív légkörét" - hangsúlyozta az elnök.