Társoldalunk:

A Barca ellen debütálhat Usain Bolt a ManUnitedben

2017.08.16. 20:38

A világ leggyorsabb embere is ott lehet a Manchester United-legendák között a Barcelona elleni jótékonysági gálamérkőzésen – feltéve, ha addig felépül sérüléséből.

Bolt egyik régi nagy álma, hogy pályára léphessen kedvenc csapatában. Legutóbb akkor bizonyította fanatizmusát, amikor betelefonált a Manchester United tévécsatornájának élő adásába, hogy elmondja véleményét egy megnyert bajnokiról. A műsorvezető nem akarta elhinni, hogy valóban Usain Bolt az, de később maga a sprinter erősítette meg közösségi oldalán, hogy bizony ő telefonált.

Usain Bolt régi nagy álma válhat valóraForrás: AFP/Andrew Yates

A Manchester United legendái szeptember 2-án játszanak a Barcelonával, és Bolt mellett olyan korábbi világsztárok is ott lesznek, mint Edwin van der Sar, Paul Scholes, Dwight Yorke és Phil Neville.

A másik oldalon többek között Gaizka Mendieta, Eric Abidal, Miguel Ángel Nadal, Gheorghe Popescu, Ion Andoni Goikoetxea és Julio Salinas is pályára lép.

Az egyetlen gondot az jelenti, hogy Bolt élete utolsó versenyén, a 4x100-as váltó döntőjében combsérülést szenvedett Londonban. A Barca elleni játéka a felépülésétől függ.

Usain Bolt a hátsó ajtón távozott az atlétika fekete napján

A legyőzhetetlennek gondolt Mo Farah hazai közönség előtt kikapott a búcsúversenyén. Az eltiltott orosz csapat függetlenként induló tagja, Maria Lasitskene megnyerte a világbajnokságot, így tiszteletére a Nemzetközi Atlétikai Szövetség himnuszát voltak kénytelenek lejátszani. Usain Bolt pedig élete utolsó versenyén az ünnepelt sztár státuszából a fájdalmas arccal a hátsó kijáraton kisántikáló vesztes szerepébe kényszerült.