Legényes győzelemmel indult a spanyol bajnokság

FOOTBALL - SPANISH CHAMP - LEGANES v REAL MADRID CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP ESPAGNE FOOT FOOTBALL LIGA MADRID Soccer Spain SPANISH SPORT
Luciano Neves of Club Deportivo Leganes celebrates after scoring a goal during the Spanish championship Liga football match between Club Deportivo Leganes and Real Madrid on April 05, 2017 at Butarque Stadium in Leganes, Spain - Photo Asenjo Sesma / SpainDPPI / DPPI
Vágólapra másolva!
A Leganésnek a Deportivo Alavés elleni hazai pályán aratott 1-0-s győzelmével rajtolt a Primera División 2017-18-as szezonja. 

A hazaiak az előző szezonban csak a bajnokság utolsó fordulóiban biztosították be az élvonalbeli tagságukat, és végül a 17. helyen végeztek - a mögöttük záró három csapat búcsúzott a Primerától. Az Alavés viszont legutóbb a kilencedik helyen zárt, azaz némileg meglepetést jelent, hogy a brazil Gábriel 24. percben szerzett góljával otthon tartotta a három pontot.

A győzelemhez azért az sem ártott, hogy Cuéllar kapus a 17. percben kivédte Manu García büntetőjét.

Az olasz válogatott támadó, Simone Zaza góljának köszönhetően a Valencia 1-0 arányban legyőzte a vendég Las Palmast a spanyol labdarúgó-bajnokság első fordulójában. A magyar idő szerint szombaton befejeződött összecsapáson a tavaszi kölcsönjátéka után nyáron megvásárolt csatár a 22. percben állította be a végeredményt.

A Las Palmas közel egy órát emberhátrányban játszott, ugyanis a 33. percben a horvát Alen Halilovicot kiállította a játékvezető.

La Liga, 1. forduló

Leganés-Alavés 1-0 (1-0)
Valencia-Las Palmas 1-0 (1-0)

szombaton játsszák:
Celta Vigo-Real Sociedad 18.15
Girona-Atlético Madrid 20.15
Sevilla-Espanyol 22.15
vasárnap játsszák:
Athletic Bilbao-Getafe 18.15
FC Barcelona-Real Betis 20.15
Deportivo La Coruna-Real Madrid 22.15
hétfőn játsszák:
Levante-Villarreal 20.15
Málaga-Eibar 22.00