Barcelonai gázolás: különleges mezzel emlékeznek meg Messiék

Messi
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi gestures during the second leg of the Spanish Supercup football match Real Madrid vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on August 16, 2017. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona labdarúgócsapatának játékosai vasárnap a Real Betis elleni spanyol bajnoki mérkőzésen a mezükön viselt Barcelona felirattal emlékeznek a terrorcselekmény áldozataira.

A katalán klub pénteki közleménye szerint a hétvégi összecsapáson a játékosok hátán a nevük helyett

egységesen "Barcelona" felirat lesz olvasható.

A spanyol szövetség és a liga vezetősége is engedélyezte, hogy ezzel,

valamint a mezek elején látható 'TotsSomBarcelona' (magyarul: 'mi mind Barcelona vagyunk') felirattal

fejezzük ki tiszteletünket az áldozatok iránt - jelentették be. Korábban arról is döntés született, hogy hétvégén valamennyi spanyol és német bajnoki mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik.

Linel Messi szomorúan lép pályára Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Csütörtök délután Barcelona központjában feltehetően egy dzsihadista kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. Az elkövetőnek sikerült megszöknie. A merényletet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.

Péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el. A támadást ugyanúgy hajtották végre, mint a barcelonait, így kapcsolatot feltételeznek a két terrorcselekmény között. A támadást részben meghiúsító rendőrség négy terroristát agyonlőtt, egy ötödiket megsebesített, aki később belehalt sérüléseibe. A merényletekkel összefüggésben már négy gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A két támadásban 14 ember meghalt, a sérültek száma pedig legalább 130.