Beckham áradozva búcsúzott Rooney-tól

FBL-EUR2004-MATCH20-50915518 Horizontal
England forward Wayne Rooney (R) is congratulated by captain David Beckham after scoring against Croatia, 21 June 2004 during their European Nations football championships match at the Estadio da Luz in Lisbon. Croatia and England are competing in Group B with France and Switzerland. AFP PHOTO Francois Xavier MARIT / AFP PHOTO / FRANCOIS XAVIER MARIT
Vágólapra másolva!
Nem sokkal azután, hogy 200. Premier League-ben lőtt góljával sporttörténelmet írt, Wayne Rooney bejelentette, hogy többet nem szerepel az angol válogatottban.

A 31 éves támadó volt az angol nemzeti csapat történetének legeredményesebb gólszerzője. Döntését azzal indokolta, hogy minden erejével klubjára, korábbi nevelőegyüttesére, az Evertonra szeretne koncentrálni. 2003-ban, 17 évesen mutatkozott be a válogatottban, azóta 119-szer játszott nemzeti színekben és 53 gólt szerzett.

Az angolok legendás 7-ese szomorú, amiért Rooney visszavonult a válogatottól Forrás: AFP/Francois Xavier Marit

A Rooney-t 2003 és 2006 között csapatkapitányként támogató és irányító David Beckham megható üzenetben búcsúzott közösségi oldalán korábbi játékostársától.

David Beckhamet már az első nap megfogta Rooney elhivatottsága Forrás: AFP/Adrian Dennis

"Amikor ez a 17 éves kölyök kisétált, hogy életében először a hazája színeiben focizzon, olyan volt, mintha évek óta a válogatottban játszott volna.

Ez Wayne-ben mind megvan, ennek köszönheti, hogy újabb és újabb rekordokat döntött meg klubszinten és a válogatottban is. Szomorú vagyok, hogy látnom kell, ahogy búcsút int az angol válogatottnak.

Nem véletlen, hogy ennyien szeretik őt, hiszen igazi elvihatottsággal viselte a háromoroszlános mezt.