Vágólapra másolva!
Augusztus 31-én, éjfélkor bezárta kapuit a labdarúgó átigazolási piac. Miután a Neymar és Kylian Mbappé is a Paris Saint-Germainhez került, a nap legnagyobb szenzációja az lett volna, ha a brazil Philippe Coutinho Liverpoolból Barcelonába, míg a chilei Alexis Sánchez az Arsenalból a Manchester Ciytbe igazolt volna. Azonban mindkét dél-amerikai sztár klubváltása meghiúsult.

0.00

Hivatalosan lezárult az átigazolási időszak. Gyakran előfordul, hogy a nagy klubok titokban tartják az ügyleteket, és csak másnap reggel hozzák nyilvánosságra a nagy fogást. Ha így lesz, pénteken beszámolunk a legfontosabb fejleményekről. Köszönjük, hogy velünk tartottak.

23.59

A Premier League újonc Brighton & Hove Albion a szezon végéig kölcsönvette a Newcastle United holland válogatott kapusát, Tim Krult.

23.52

A SkySports információja szerint az FC Barcelona portugál játékosa, Andre Gomes nem fog távozni Katalóniából. Az Európa-bajnok középpályás iránt a Tottenham és a West Ham is érdeklődött, de mivel a Barca nem tudta megszerezni a brazil Philippe Coutinhót, így Gomes marad grántvörös-kékben.

23.40

Antonio Conte és a Chelsea az átigazolási időszak legnagyobb vesztesei? A londoni kékek nem tudták megszerezni legfőbb kiszemeltjeiket.

23.39

Az Chelsea és az Everton mindenben megegyezett az angol válogatott Ross Barkley átigazolásáról. A londoni csapat 35 millió fontot fizetett volna a 23 éves középpályásért, aki viszont meggondolta magát, és mégsem akart a Chelsea játékosa lenni.

23.25

A Leicester City háromszoros angol válogatott játékosa, Danny Drinkwater a Chelsea edzőközpontjába utazott orvosi vizsgálatra.

22.36

Az Arsenal egykori játékosa, a szakkommentátorként dolgozó Paul Merson reakciója Thomas Lemar hollandok elleni gólja után.

21.53

A Manchester City francia válogatott hátvédje, Eliaquim Mangala nem lesz a Crystal Palace játékosa, ami azt jelenti, hogy Pep Guardiola hiába nézte ki a helyére az egykori Unitedes Jonny Evanst, az északír védő nem tér vissza Manchesterbe.

21.37

A SkySports értesülése szerint a Monaco középpályása, Thomas Lemar nem lesz az Arsenal játékosa, ami egyben azt is jelenti, hogy Alexis Sánchez sem engedi el az észak-londoni csapat. Ha éjfélig így marad, akkor a chilei támadó minden bizonnyal ingyen távozhat jövő nyáron.

Az Arsenalnak továbbra sem sikerült üzletet kötnie Forrás: SkySports/Twitter

21.18

A SkySports értesülése szerint a Southampton védője, Virgil van Dijk nem vált klubot már az átigazolási időszakban. A 12-szeres holland válogatott játékos iránt a Liverpool és az Arsenal is komolyan érdeklődött.

20.25

Az Arsenal menedzserét, Arséne Wengert Párizsban kapták le, amint éppen beszáll egy taxiba. A Franciaország-Hollandia vb-selejtezőn érdekelt az a Thomas Lemar, akit nagyon szeretne a csapatában tudni. Persze, az is megeshet, hogy a PSG-hez vezet az útja, hogy Julian Draxler átigazolásáról tárgyaljon.

Arséne Wenger Párizsban vadászik új játékosra Forrás: Twitter

19.53

A Premier League-ben szereplő Crystal Palace megállapodott a Liverpoolal Mamadou Sakho átigazolásáról. A Sasok 26 millió fontot fizetnek a 27 éves francia védőért.

19.40

A Neymar-ügy után hivatalosan is lezárult az átigazolási időszak egyik legnagyobb slágere.

19.36

A horvát labdarúgó-bajnokságban szereplő Hajduk Split a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leszerződtette a 33 éves Hugo Almeidát. A portugál támadóra minden bizonnyal azért volt szükség, mert a csapat magyar gólkirályának, Futács Márkónak augusztusban elszakadt a keresztszalag a bal térdében.

A portugál támadónak kell pótolnia a gólkirály Futács Márkót Forrás: hajduk.hr

19.30

A Premier League-ben szereplő Swansea mindenben megállapodott a Manchester Cityvel Wilfried Bony leigazolásáról. Az elefántcsontparti támadó 2015 januárjában, 28 millió fontért igazolt a világoskékekhez, de nem tudta megváltani a világot. Most 12 millióért kerülhet vissza walesi csapathoz. Bony érkezése azt jelenti, hogy megnyílt az út a spanyol válogatott Fernando Llorente előtt, aki így a Tottenhamhez távozhat a Swansea-tól.

18.33

A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Deportivo La Coruna egy szezon végéig 4 millió euróért kölcsönvette az Arsenal támadóját, Lucas Pérezt.

18.24

Az Arsenal továbbra sem válaszolt a Manchester City 60 millió fontos ajánlatára Alexis Sánchezért. Ennek az az oka, hogy az észak-londoni csapatnál jelenleg Thomas Lemar leigazolásával foglalkoznak. Azonban a francia középpályás a válogatott edzőtáborában van és a szövetségi kapitány Didier Deschamps nem akarja, hogy a játékosait megzavarják az események.

Az Arsenal helyzetét nehezíti, hogy a franciák 20.45-től világbajnoki selejtezőt játszanak a hollandokkal, ráadásul a Liverpool is élénken érdeklődik Lemar iránt, aki idén is a Bajnokok Ligájában játszhatna, ha a Mersey-parti klubot választaná.

18.15

A Leicester City állítólag elfogadta a bajnoki címvédő Chelsea 45 millió fontos ajánlatát Rijad Mahrezért.

18.00

A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint az AC Milan 20 millió euróért eladta M'Baye Niangot a Torinónak. A francia támadó a Bikák edzőjének, Szinisa Mihajlovicsnak a külön kérésére érkezett.

M’Baye Niang újra együtt dolgozhat Szinisa Mihajloviccsal Forrás: AFP/Filippo Monteforte

17.42

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmund megszerezte a Manchester City angol csodagyerekét, a 17 éves Jadon Sanchót, aki a 7-es mezt kapta.

17.23

Angol sajtóértesülések szerint az AS Monaco elfogadta az Arsenal 100 millió eurós ajánlatát Thomas Lemarért. A hercegségbeli csapat eddig elzárkózott a francia válogatott középpályás eladásától, azonban a megemelt vételi ajánlat elgondolkodtatta a klubvezetőket. Az információ eléggé kacsaszagú, ugyanis az Ágyúsok menedzsere, a közgazdász végzettséggel rendelkező Arséne Wenger már többször is hangoztatta, hogy sosem fog többet fizetni egy játékosért, mint amennyit valóban ér.

Arséne Wenger nem szívesen robbant bankot az átigazolási időszakban Forrás: AFP/Ian Kington

Wenger szerint a Neymar-transzfer is csak erőfitogtatás volt, ami Katar erejét és büszkeségét mutatja.

„Ez a tulajdonjog következménye, amely teljesen megváltoztatta a futballt az elmúlt 15 évben.

Emlékezzünk vissza Trevor Francisre, a futball első millió fontos játékosára, mennyire észszerűtlen volt akkoriban (Francis 1979-ben igazolt a Birminghamtől a Nottingham Forresthez). És azóta mennyit változott minden. Ez már túlmutat a számításokon és a racionalitáson."

17.05

A SkySports értesülése szerint a Tottenham Hotspur tárgyalásokat folytat a Barcelonával a portugál Európa-bajnok Andre Gomes átigazolásáról.

17.00

Angol sajtóértesülések szerint az Arsenal folyamatosan tárgyal a Paris Saint-Germainnel Julian Draxler átigazolásáról. A Konföderációs Kupa legjobbjának választott német középpályás csak abban az esetben költözik Londonba, ha az Ágyúsok eladják Alexis Sánchezt a Manchester Citynek.

16:00

A Liverpool megerősítette, hogy Divock Origi egy évre kölcsönben a Wolfsburg csapatához kerül.

15:25

Úgy tűnik a nap második felében pörögnek majd fel az események; az Arsenal elfogadta a City 60 millió fontos ajánlatát Alexis Sánchezért, így már csak a játékossal kell megyezenie a manchesterieknek.

Közben a Chelsea végre valahára talált magának szélsőhátvédet, akit talán egyik riválisa sem csap le a kezéről; a Torino 24 éves játékosa, Davide Zappacosta 25 millió euró ellenében teszi át a székhelyét Olaszországból a Stamford Bridge-re. A védőt alighanem Antonio Conte ajánlotta a vezetőség figyelmébe, hiszen Zappacosta anno az ő szövetségi kapitányi ideje alatt mutatkozott be az olasz válogatottban.

15:12

Közben a Stoke City háza táján is zajlanak az események, délelőtt szerződést hosszabbítottak Ryan Shawcrossal, délután pedig a hírek szerint 9 millió font körüli összegért megszerezték a Borussia Dortundtól Shinji Kagawát. A japán támadónak nem lesz idegen a Premier League légköre, hiszen korábban két szezont húzott le a Manchester United színeiben.

15:03

Immáron hivatalos, amit talán korábban kevesen akartak elhinni, a franciaországi Európa-bajnokság legjobb fiatal játékosának megválasztott portugál Renato Sanches a Swansea City-hez kerül kölcsönben.

14:30

A Manchester City hivatalos, 55 + 5 millió fontos ajánlatot tett Alexis Sánchezért. Az Arsenal a monacói Thomas Lemart szeretné megszerezni, ha ez sikerül, vélhetően elengedik a chilei játékost.

14:13

Ha nem lenne elég a katalán szurkolóknak a jóbol, a Liverpool állítólag elfogadta a Barca 138 millió fontos ajánlatát Philippe Coutinhoért, akit este jelentenek majd be hivatalosan.

14:06

A nap egyik legnagyobb kérdése eldőlni látszik; Rijad Mahrezt a barcelonai repülőtéren látták landolni, könnyen elképzlehető tehát, hogy a Premier Leage helyett a La Ligát és a Barcelonát választja az algériai középpályás.

13.55

A Southampton holland védője, Virgil Van Dijk elhagyta a Szentek edzőközpontját, el is indultak a találgatások. A nyáron főleg a Liverpool és a Chelsea neve merült fel a játékossal kapcsolatban, angol források szerint Jürgen Klopp alakulata lesz a befutó.

13:29

A Swansea City mindenben megegyegyezett korábbi támadójával, Wilfried Bony-val, aki visszatér a walesi alakulathoz. Ehhez kapcsolódó hír, hogy Fernando Llorente a Tottenhamet választotta a Chelsea helyett, akárcsak Serge Aurier, akit már be is jelentett Mauricoi Pochettino együttese. Llorrentéért 12, Aurier-ért pedig 23 millió fontot fizet a Spurs.

13:05

Íme, a Liverpool hivatalos bejelentése Alex Oxlade-Chamberlain kapcsán.

12:45

Riválistól erősített Gulácsi Péter alakulata; az RB Leipzig négy éves szerződést kötött a Bayer Leverkusen középpályásával, a szlovén Kevin Kampl-el.

12:25

Friss információk a nyáron bankot robbantó Paris Saint-Germain háza tájáról; Julian Draxlerért hivatalos ajánlat érkezett az Arsenaltól, Ángel Di María pedig állítólag beszélt a vezetőséggel és kérvényezte, hogy engedjék őt el a Barcelonához.

12:13

A spanyol Mundo Deportivo érdekes hírrel szolgált: a Liverpool célkeresztjében lévő monacói Thomas Lemar lehet a Barcelona legújabb kiszemeltje, miután a Juve teljesen elzárkózott Paulo Dybala eladásától, az Atlético Madrid pedig 200 millió euró alatt nem volt hajlandó tárgyalni Antoine Griezmann-ról.

11:58

Egy Spanyolországot érintő hír; a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, jelenleg a Stoke City-ben futballozó Bojan Krkić visszatérhet a La Ligába, ám nem korábbi sikereinek színhelye, Barcelona, hanem a Deportivo Alavés lehet a következő állomás - egyelőre kölcsönben, egy szezonra.

11:25

Alexis Sánchez tényleg Manchesterbe kerülhet, ám a várakozásokkal ellentétben nem a United, hanem a City lehet a befutó. Pep Guardiola mindenáron szeretné megszerezni a chileit, Raheem Sterling mellett egyelőre ismeretlen összeget ajánlottak érte az Ágyúsoknak.

11:17

Ha már imént a Chelsea-t említettük, néhány friss hír a csapat háza tájáról; Fernando Llorente alighanem a Tottenhamet választja a kékek helyett, a Spursnél már orvosira várják a spanyol támadót. Danny Drinkwater áráról sem tudtak megegyezni a Leicesterrel, a Rókák 40 millió font körüli összeget szerettek volna a középpályásért, a címvédő erre nemet mondott. A két csapat között azonban lehet egyeszség, a legfrisebb hírek szerint ugyanis Rijad Mahrezért tett egy 45 milliós ajánlatot a bajnok, amire rábólintottak a vezetők, az algériai szélső így a Stamford Bridge-re kerülhet.

11:03

Sokáig úgy tűnt, Alex Oxlade-Chamberlain a Chelseaben köt majd ki, végül azonban a Liverpool lett a befutó.

10:55

A Juventus közben hivatalosan is bemutatta új szerzeményét, a Schalkéból érkező Benedikt Höwedest.

10:45

Bár már tegnap is szó volt róla, mégis nagyot szólhat az alábbi transzfer: a Bayern München Európa-bajnok labdarúgója, az előző évi franciaországi kontinensviadal legjobb fiatal játékosának megválasztott Renato Sanches a Swansea City-hez kerülhet kölcsönben.

10:15

Nagyon úgy tűnik, hogy a korábbi Manchester United játékos, jelenleg a Valenciát erősítő portugál Nani a Lazióban folytatja, erről a csapat hivatalos twitter oldalán megjelent bejegyzésből lehet következtetni.

10:00

A nap egyik legfontosabb híre, hogy a Leicester City középpályása, Rijad Mahrez engedélyt kapott az algériai szövetségtől, hogy elhagyja a válogatott edzőtáborát és klubvlátásáról tárgyaljon. A középpályás jelenleg Londonban tartózkodik - az Arsenal és a Chelsea harcolhat érte, de a Manchester United menedzsere, José Mourinho is az angol fővárosban van, így akár a Manchester Unitedben is kiköthet - bár a portugál állítólag Alexis Sánchez miatt érkezett.