Costa Rica sokkolta Amerikát, veszélyben a vb

Costa Rica v United States - FIFA 2018 World Cup Qualifier GettyImageRank2 FOOTBALL Soccer FIFA World Cup
HARRISON, NJ - SEPTEMBER 01: Marco Urena #21 of Costa Rica celebrates with teammates after scoring his team's second goal against the United States during the FIFA 2018 World Cup Qualifier at Red Bull Arena on September 1, 2017 in Harrison, New Jersey. Mike Lawrie/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A magyar idő szerint szombaton hajnalban lezajlott Észak- és Közép-Amerikai vb-selejtezők rangadóján Costa Rica Marco Ureña duplájával idegenben nyert 2-0-ra az Egyesült Államok otthonában és hatalmas lépést tett Oroszország felé. 

Bruce Arena együttese ellenben bajba került, hiszen most már nem előre, hanem hátra kell tekintgetnie a csoportban. Mexikó Panama felett aratott győzelmével ugyanis már biztosan ott lesz Oroszországban, Costa Rica pedig mostani győzelmével hat pontra lépett el az amerikai válogatottól.

A mérkőzés hősének egyébként az MLS-ben futballozó Marco Ureña bizonyult, aki kétszer is mattolta a Tim Howardot, de a Real Madrid hálóőre, Keylor Navas is bemutatott néhány elképesztő bravúrt.

Az Egyesült Államok jelneleg 8 ponttal harmadik helyen áll a csoportjában, ami még automatikus kijutást ér, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a már selejtezős pozícióban álló 4. Hondurast és egy ponttal a már kieső Panamát.

Volt okuk az örömre a costa-ricaiaknak, hiszen győzelmüknek köszönhetően közel kerültek az oroszországi vb-hez Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mike Lawrie

A CONCACAF-zóna küzdelmeiből még három forduló van hátra, az USA sorrendben Hondurassal, Panamával, valamint Trinidad és Tobagóval találkozik.