Vágólapra másolva!
A világbajnoki selejtezők európai csoportjában a nyolcadik forduló vasárnap kora esti találkozóin két nagy különbségű, és két nagyon szoros győzelem született. 

Az előző körben története legsúlyosabb vereségét szenvedte el tétmérkőzésen a holland válogatott, amikor 4-0-ra kikapott Párizsban. Ezért is volt fontos, hogy hazai pályán egy kicsit helyre billentsék a renoméjukat a bolgárok legyőzésével.

Ennek megfelelően is kezdtek, és a 7. percben Davy Pröpper góljával meg is szerezték a vezetést. A PL-újonc Brighton & Howe Albion csatára hatodik válogatott meccsén az első gólját szerezte.

A bolgárok nem sok vizet zavartak, igaz a hollandok sem dolgozták ki éppen futószalagon a helyzeteket, így csak a 67. percben tudták növelni az előnyüket Arjen Robben góljával.

Mutatós statisztika:

A kapitány gólja jókor jött, mert két perccel később szépítettek a vendégek: Kosztadinov ravasz szabadrúgása érintés nélkül landolt Cillesen kapujában.

Tíz perccel a vége előtt aztán Pröpper véget vetett az izgalmaknak, a hollandok pedig maradtak a csoport harmadik helyén, de még nem kell lemondaniuk a továbbjutási reményekről.

Dick Advocaat csapata azért nem tudott előzni, mert Svédország a vártnál talán könnyebben verte Fehéroroszországot – a vége 4-0, méghozzá idegenben.

A mieink csoportjában a középmezőny két csapata találkozott egymással, és a csoportunk negyedik helyén álló Feröer-szigetek Gilfi Sörensen 31. percben esett góljával 1-0-ra verték az ötödik helyen tanyázó Andorrát.

A H-csoport első vasárnapi meccsén Észtország, talán némi meglepetésre, hazai pályán 1-0-ra legyőzte Ciprust, Matias Käit 92. percben lőtt góljával.