A korrupcióval vádolt elnök lemondását várja a spanyol szövetség

Ángel María Villar
UEFA acting president Angel Maria Villar arrives to the Court of Arbitration for Sport for the appleal of Michel Platini's against his six-year FIFA ban for ethics violations on April 29, 2016 in Lausanne. Platini has been sanctioned over an infamous two million Swiss franc ($2 million, 1.8 million euro) payment he received in 2011 from then-FIFA president Sepp Blatter. / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
A korrupciógyanúba keveredett Ángel Maria Villar elnök lemondását követeli a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF). A lépéssel megnyílna az út az új választás előtt.

A helyi legfelsőbb nemzeti sporttanács végrehajtó bizottsága már egy évre felfüggesztette a sportvezetőt és ugyancsak kérte, hogy mondjon le posztjáról.

Angel Maria Villar Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az elnököt és fiát, Gorkát korrupcióval, okirat-hamisítással és sikkasztással vádolja az ügyészség. Július 18-án őrizetbe vették őket, majd augusztus 1-jén óvadék ellenében szabadlábra kerültek.

Villar július végéig az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) szövetség alelnöke, illetve az UEFA végrehajtó bizottságának tagja volt, de minden posztjáról lemondott.

A 67 éves sportvezető 1988 óta tölti be a spanyol szövetség elnöki tisztét, idén májusban újabb négyéves ciklusra választották meg - a Marca című spanyol sportnapilap szerint erős a gyanú, hogy kenőpénzt juttatott területi vezetőknek annak érdekében, hogy elnyerje a támogatásukat.

Letartóztatása miatt az RFEF az eddigi kincstárnokot, Juan Luis Larreát nevezte ki megbízott elnöknek.