Társoldalunk:

A román szövetségi kapitány nem élte meg a vb-selejtezők végét

2017.09.11. 17:38

Menesztik a német Christoph Daumot a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A román szövetség (FRF) honlapjának hétfői beszámolója szerint Razvan Burleanu elnök kérésére a technikai bizottság megvitatta a nemzeti csapat helyzetét, az ülés végén pedig a testület tagjainak többsége az edző távozására szavazott.

Burleanu megerősítette, hogy megkezdi a tárgyalásokat a német szakvezetővel a szerződése felbontásáról. Az új kapitány személyére szintén a technikai bizottság tesz majd javaslatot.

Cristoph Daum egy évet élt meg a román válogatott szövetségi kapitányakéntForrás: NurPhoto/Catalin Soare/NurPhoto/Catalin Soare

Christoph Daum tavaly júliusban vette át a csapat irányítását, de a jövő évi világbajnokság selejtezősorozatában gyengén szerepelnek a románok, eddig két győzelem és három döntetlen mellett háromszor veszítettek, így már nincs esélyük a vb-részvétel kiharcolására.

A tapasztalt német edző munkáját a sajtó és a szurkolók szinte folyamatosan kritizálták, ennek ellenére a szövetség augusztus elején még megerősítette a posztján.