Társoldalunk:

A West Ham megszerezte első győzelmét az angol bajnokságban

2017.09.11. 22:54

A Premier League 4. fordulójának zárómérkőzésén a West Ham United hazai környezetben 2-0-ra legyőzte az újonc Huddersfieldet, így Slaven Bilic csapata megszerezte első győzelmét az idei szezonban.

Hétfőn megtörtént az első edzőváltás az angol élvonalban. A Crytsal Palace vezetősége 77 nap után elköszönt Frank de Boertól, ami negatív rekord. A holland tréner négy mérkőzésen négy vereséget könyvelhetett el, ráadásul csapata még gólt sem rúgott a Premier League-ben.

De Boer menesztése után a West Ham United menedzserének, Slaven Bilicnek volt a leginkább félnivalója, hiszen csapata szintén pont nélkül várhatta a negyedik fordulót, ráadásul az ellenfél az a Huddersfield volt, amely még gólt sem kapott az idei szezonban.

Slaven Bilic alatt is inog a kispadForrás: AFP/Ben Stansall

Izgalomnak azonban nyoma sem volt a zöld gyepen, ugyanis londoniak már a második percben megszerezhették volna a vezetést, de Andy Carroll élesen belőtt labdájáról a bevetődő Cheikhou Kouyate lemaradt pár centivel. A 13. percben ismét a West Ham veszélyeztetett, Michail Antonio jobb oldali beadása után Chicharito lőtt nyolc méterről, de a labda a felső lécen csattant.

A 29. percben ismét Carroll szerezhetett volna gólt, de Aaron Cresswell szöglete után a rosszul kimozduló Jonas Lössl mellett az üres kapu fölé fejelt. Érdekesség, hogy az első félidőben 31 légpárbaj volt a mérkőzésen, ez volt a legtöbb a Premier League idei szezonjában.

A West Ham United játékosai Andy Carroll fejét keresték leginkábbForrás: AFP/Ben Stansall

 A folytatás kiegyenlített játékot hozott, bár a komoly helyzetek elmaradt mindkét oldalon. A West Ham United görcsösen próbálkozott, sokszor úgy tűnt, hogy Chicharito és Carroll egymást zavarják a támadóharmadban. Az újonc Huddersfield zártan védekezett, és főként a gyors kontratámadásokra fektette a hangsúlyt.

A 72. percben a semmiből jött a West Ham vezető gólja. Andre Ayew átadása után a spanyol Pedro Obiang 18 méterről próbált a jobb felső sarokba tekerni, de a lövés megpattant a menteni igyekvő Zankán, így a labda irányt változtatott és a bal sarokban landolt (1-0).

Öt perccel később eldöntötték a mérkőzést a hazaiak. Egy kavarodás után a Chicharito helyére behozott ghánai Andre Ayew eszmélt a leggyorsabban, és közelről az üres kapuba lőtt (2-0).  
A 81. percben összejöhetett volna a szépítés a Huddersfieldnek, de Tom Ince 14 méterről megeresztett kapáslövése a felső kapufán csattant.

Az utolsó tíz percben nem született több gól, így a West Ham United megszerezte első győzelmét, és elmozdult az utolsó helyről. Az újonc Huddersfield játékosai pedig büszkék lehetnek rá, hogy 342 percig kihúzták kapott gól nélkül a Premier League-ben.

Premier League, 4. forduló
West Ham United-Huddersfield 2-0 (0-0)
G.: Obiang (72.), Ayew (77.)