A Liverpool fellebbezett, a City kapusa megmutatta összevarrt arcát

fbl Horizontal
Liverpool's Senegalese midfielder Sadio Mane (R) is sent off for this challenge on Manchester City's Brazilian goalkeeper Ederson during the English Premier League football match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on September 9, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League 4. fordulójában a Manchester City a Liverpoolt fogadta. Az 5-0-s eredmény mellett Sadio Mané és a Manchester City kapusa, Ederson ütközése miatt marad emlékezetes a mérkőzés.

Mané azonnali pirosat kapott, miután Ederson arcába talpalt, de angol sajtóhírek szerint a Liverpool fellebbez a piros és ezzel Mané hárommeccses eltiltása ellen.

Az ütközés pillanata Forrás: AFP/Oli Scarff

Jon Moss helyben azonnal kiállította Manét, a Liverpool viszont szeretné, ha mérsékelnék az eltiltást egy vagy két meccsre. az automatikus három helyett.

A brazil kapust egyébként nyolc percig ápolták a gyepen, majd le is kellett cserélni. Ederson hétfőn mutatta meg, hogy is fest az arca.

Az angol szövetség (FA) kedden késő délután bejelentette, hogy az érintettek meghallgatása után nem fogadta el a Vörösök beadványát, így helyben hagyta a három mérkőzésre szóló eltiltást.

Ederson már edzésbe is állt egy rögbis fejvédővel a biztonság kedvéért.

A 25 éves labdarúgó nem játszhat szombaton a Burnley elleni bajnokin, valamint azt követően a Leicester City elleni Ligakupa-találkozón és bajnoki összecsapáson.