Kékbe vagy pirosba öltözik London a szuperrangadó után?

fbl Horizontal
Chelsea's Brazilian midfielder Willian (C) prior to being cautioned for simulation by the referee during the English FA Community Shield football match between Arsenal and Chelsea at Wembley Stadium in north London on August 6, 2017. / AFP PHOTO / Ian KINGTON / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A Premier League 5. fordulójának csúcsmeccsén 14.30-tól az Arsenal a címvédő Chelsea otthonába látogat. Antonio Conte együttesének van miért visszavágnia, az Arsenal viszont bajba kerülhet, ha zsinórban harmadik idegenbeli találkozóját is elbukja. 

A Chelsea hatalmas meglepetésre a Stamford Bridge-en szenvedett vereséget a bajnoki nyitányon a Burnley-től (2-3),

azóta viszont sorrendben a Tottenhamet, az Evertont és a Leicestert is legyőzte,

így a Kékek szorosan követik a manchesteri alakulatokat a tabella élmezőnyében. Legutóbbi 21 hazai meccséből 19-et megnyert az együttes, ami félelmetes mutató, még akkor is, ha a Burnley-n kívül a Crystal Palace tudta magával vinni a pontokat még az előző szezon tavaszán.

A Chelsea újdonsült 9-ese, Álvaro Morata ihletett formában kezdte a gólgyártást és az érte kifizetett fonttízmilliók törlesztését,

mindkét hazai meccsen gólt szerzett és a Leicester kapuját is bevette, így már 3 gólos. A spanyol támadó a 2016/2017-es szezon kezdete óta 18-szor volt eredményes, ebből kilenc alkalommal fejjel. Ennél csak a torinói Bellotti mutatója jobb az öt európai topbajnokság játékosai közül, aki 2016 augusztusától 10-szer fejelt az ellenfelek hálójába.

Morata ezúttal is középpontba kerülhet Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az Arsenal a PL nyitányán remek meccsen verte a Leicestert 4-3-ra,

idegenben viszont eddig nem termett babér az Ágyúsoknak, olyannyira nem, hogy még gólt sem szereztek; a Stoke City 1-0-ra, a Liverpool pedig 4-0-ra intézte el Wenger tanítványait. Vendgéként egyébként sem megy mostanság, az Emirates Stadiontól távol lejátszott legutóbbi 10 bajnokiból hetet elveszített a csapat.

A hazai védőknek leginkább Danny Welbeckre kell majd figyelniük, az angol támadó háromszor volt már eredményes az idei szezonban.

Érdekes adat, de az Arsenal játékosai egyeteln riválissal szemben sem kaptak annyi piros lapot - szám szerint hetet -, mint amennyit a Chelsea ellen vívott derbik alkalmával.

Hatalmas küzdelemre és nagyszerű mérkőzésre van kilátás a Chelsea - Arsenal csúcsrangadón Forrás: AFP/Ian Kington

Ha másból nem is, a közelmúlt tétmeccseiből erőt meríthetnek a vendégek, hiszen az FA-kupában és az Angol Szuperkupában is ők örülhettek.

A találkozót Anglia legmagasabban jegyzett sípmestere, Michael Oliver vezeti majd,

róla viszont a Chelsea-nek lehetnek kellemes emlékei, ő bíráskodott ugyanis tavasszal a West Brom ellen 1-0-ra megnyert találkozón, melyen Hazardék bebiztosították a bajnoki címüket.

Premier League, 5. forduló

14.30 Chelsea - Arsenal (Spíler TV)