Társoldalunk:

A síró harmadik nem nyugszik bele a FIFA döntésébe

2017.09.19. 16:59

A Burkina Fasó-i labdarúgó-szövetség a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, miután a sportág nemzetközi szövetsége (FIFA) a Dél-Afrikai Köztársaság - Szenegál világbajnoki selejtezőmérkőzés újrajátszását rendelte el.

A Burkina Fasó-i szövetség leszögezte: nem fogadja el a FIFA-vizsgálat eredményét, amely szerint a találkozó játékvezetője, az időközben örökös eltiltással sújtott ghánai Joseph Lamptey korrupt lett volna, és a találkozóval összefüggő fogadási csalásban volt érintett. Az afrikaiak álláspontja szerint a FIFA-határozat "hatalommal való visszaélés". 

Burkina Faso (balra a csapat játékosa, Moussa Wague)  nem fog belenyugodni, hogy Szenegál meglépjen tőlükForrás: AFP/Seyllou

A tavaly novemberi vb-selejtezőn a házigazda dél-afrikaiak 2-1-re nyertek, az összecsapáson - tévesen - a bíró tizenegyest ítélt meg a hazaiak javára, noha a szenegáliak hátvédje, Kalidou Koulibaly nem ért kézzel a labdához, az a térdéről pattant a földre a tizenhatoson belül.

Az eredeti eredmény lenullázásával a Dél-Afrikai Köztársaságnak mindössze egy pontja van, Szenegálnak maradt az öt. Utóbbi azonban az újrajátszással esélyt kapott, hogy nyolc pontja legyen, így meglépjen riválisaitól. A kvartett másik két tagja, Burkina Faso és a Zöld-foki-szigetek egyformán hat pontot gyűjtött négy találkozón.

Az afrikai selejtezőcsoportokból az első helyezettek jutnak ki a jövő évi oroszországi vb-re.