Vágólapra másolva!
Szerdán este az Arsenal az angol harmadosztályban szereplő Doncaster Roverst fogadja a Carabao Cup (Ligakupa) harmadik fordulójában. A párosítás nem ígérkezik túl izgalmasnak, azonban a kispadon helyet foglaló két menedzser neve nosztalgikus húrokat pengethet meg az angol labdarúgás szerelmeseiben.

A Doncaster Rovers kispadján az a Darren Ferguson ül, aki a Manchester Unitedet 26 éven át irányító Sir Alex Ferguson fia. A 45 éves menedzser először mérheti össze tudását az Arsenal élő legendájával, Arséne Wengerrel.

Darren Ferguson először meccselhet Arséne Wenger ellen Doncaster Rovers Football Club/Facebook

„Óriási tisztelet jellemzi édesapám és Wenger kapcsolatát. Nagyon jól kijönnek egymással. Nyilván, annak idején rendkívül kiélezett volt rivalizálásuk, de ez természetes.

Megtiszteltetés számomra ilyen tapasztalt menedzser ellen készülni. Wenger nagyszerű szakember és fantasztikus pályafutás áll mögötte" – nyilatkozta Darren Ferguson a mérkőzést megelőzően.

A 90-es évek közepétől 2005-ig az Manchester United és az Arsenal versengéséről szólt az angol bajnokság.

A két legendás menedzser, Sir Alex Ferguson és Arséne Wenger sokszor már a mérkőzés előtt két héttel elkezdtek egymásnak üzengetni. A heves indulatokkal tarkított összecsapások nem egyszer botrányba fulladtak. A legemlékezetesebb eset, amikor az Arsenal spanyol játékosa,

Cesc Fabregas hozzávágott egy pizzát a skót menedzserhez.

Carabao Cup, 3. forduló
20.45: Arsenal–Doncaster Rovers (III.)
20.45: Chelsea–Nottingham Forest (II.)
20.45: Everton–Sunderland (II.)
21.00: Manchester United–Burton Albion (II.) (Tv: Digi Sport2)
21.00: West Bromwich Albion–Manchester City