Bódog: Röstellem, hogy ilyen alpári kifejezést használtam

Bódog Tamás, DVTK
Bódog Tamás reméli, hogy a befizetett pénzbüntetéssel támogatni tudja a videóbíró-rendszer beszerzését
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága kétszázezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a DVTK szakmai igazgatóját, Bódog Tamást. A miskolci csapat trénere állítólag a mérkőzés lefújása után a játéktérre ment, közben a játékvezető működése ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, majd az ellenfél egyik játékosát félrelökte és a játékvezető ítéletei ellen tovább tiltakozott, a játékvezető működésére negatív kijelentést tett 200 ezer forint pénzbüntetést kapott. Bódog Tamás a DVTK honlapján közzétett nyílt levélben reagált a vádakra.

Tisztelt Fegyelmi Bizottság!

Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy ezt a levelet nem védekezésnek szánom.

A pénzbüntetést tudomásul vettem, és természetesen be fogom fizetni,

annak reményében, hogy ezzel is elősegítsem egy videóbíró-rendszer beszerzését.

A következő bírói jelentés született a DVTK-Paksi FC mérkőzés után


"A mérkőzés lefújása után Bódog Tamás vezetőedző (Diósgyőr FC Kft, 401653) a Tartalék játékvezetővel történő kézfogás közben a következőket mondta: "27 hibátok lehet, de ti 28-at követtek el!" Ezek után indulatosan elindult felénk, a játéktér közepe felé. Messziről kiabálta: "Te beszélsz nekem korrektségről, normálisan kellett volna vezetni a meccset!" Amikor a közvetlen közelünkbe ért, akkor félrelökött egy vendégjátékost és tovább kiabált indulatosan, majd megismételte az előző mondatát és hozzátette: " te csúcsbíró". Bódog Tamás indulatos viselkedése miatt nem kívántam vele kezet fogni a játéktéren, én azt javasoltam, hogy az öltözőfolyosón beszéljünk és fogjunk kezet. Ekkor levette a sapkáját és azt kiabálta nekem, hogy "Fogjál velem kezet! Mi van, letérdeljek?" Ezek után kezet fogtunk és a hazai csapatkapitány segítségével rendben elhagytuk a játékteret."

A mérkőzés előtt Solymosi Péter - véleményem szerint provokáló módon - azt mondta nekem, hogy normálisan beszéljek a játékvezetőkkel. A lefújás után a tartalék játékvezetővel való kézfogás után elindultam a játékosaimhoz is kezet fogni, s csak utána a többi bíróhoz, ahol azt a normálisan kifejezést használtam, amit Solymosi Péter kért tőlem a mérkőzés előtt. Talán jogosan kérdezem, hogy a játékvezető provokációja miért nincs megemlítve a jelentésben?

A paksi labdarúgó tényleg elém állt, mivel látta, hogy mérges voltam

és szeretett volna lecsillapítani, csak jót akart. Félretoltam, nem pedig félrelöktem, bár szerencsém volt, hogy nem úgy fogalmaztak, hogy félreütöttem.

Bódog Tamás reméli, hogy a befizetett pénzbüntetéssel támogatni tudja a videóbíró-rendszer beszerzését Forrás: dvtk.eu

Továbbra is nehezemre esik elfogadni, hogy ezt követően Solymosi Péter nem volt hajlandó velem kezet fogni! Ez óriási sportszerűtlenség attól, aki a mérkőzést megelőzően ugyanezt kéri a játékosoktól.

Ekkor levettem a sapkámat és megkérdeztem, hogy letérdeljek-e?

Amikor kezet fogott velem, abban a pillanatban távoztam a tetthelyről és a játékosaimhoz siettem, akik már vártak rám. Akkor hangzott el a részemről (15 méterről) az az égbekiáltó szó, hogy csúcsbíró. Fontos azonban, hogy ezt nem a játékvezetőnek mondtam, hanem a játékosaimnak.

Utólag nagyon röstellem azt, hogy ilyen alpári kifejezést használtam, már megbántam.

Ez a kifejezés valóban nem illik Solymosi Péterre, más jelzőt kellett volna használnom.

Ha ezek után úgy gondolják, hogy hibáztam és ezért megbüntetnek, azt elfogadom, mert mást nem tudok tenni. De nem én vagyok az egyetlen, aki hibázott ezen a mérkőzésen!

"Én, uram, a tanítást köszönöm."

Az üggyel a továbbiakban nem szeretnék többet foglalkozni!

Sportbaráti és fair play szellemű üdvözlettel!