Vágólapra másolva!
A korábbi hétszeres világválogatott futballista, Détári Lajos úgy gondolja, a közel három éve Magyarországon dolgozó Bernd Strocknak már illet volna elsajátítani a magyar nyelvet.

A Telekom Veszprém férfi kézilabda-csapatának korábbi edzője, Xavier Sabaté és a Szeged spanyol trénere, Juan Carlos Pastor is megtanult magyarul, ráadásul Ljubomir Vranjes a magyar férfi kézilabda-válogatott februárban kinevezett svéd edzője is megígérte, hogy a nemzeti csapat edzéseit magyarul tartja majd.

Ljubomir Vranjes magyarul szeretne szólni a játékosokhoz Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lukas Schulze

Érdekes, hogy az NB I-es labdarúgó bajnokságban öt külföldi edző dolgozik (a Mezőkövesdet irányító dunaszerdahelyi Radványi Miklóst nem számoltuk bele), de közülük senki nem beszél magyarul. A válogatott élére 2015 júniusában kinevezett Bernd Storck anyanyelve a német,

ráadásul tökéletesen beszél angolul, így nem érzi szükségét a magyar elsajátításának.

A korábbi hétszeres világválogatott támadó, az öt nyelven beszélő Détári Lajos szerint a szövetségi kapitánynak nem ártana, ha magyarul is meg tudna szólalni.

Détári Lajos szerint elengedhetetlen az idegen nyelv ismerete Forrás: Marton Szilvia - Origo

„Három év alatt illene megtanulni magyarul

– mondta a Borsnak Détári Lajos, aki olaszul, németül, görögül és angolul is beszél anyanyelve mellett. – Hiába lehet ma már mindenhol elboldogulni az angollal, szerintem a külföldi edzőknek, játékosoknak rendelkezniük kellene azzal az igénnyel, hogy

Az egyik NB I-es fociklub tolmácsa a Borsnak elárulta, főleg a szerb játékosok tanulnak meg magyarul, mert ők hosszú távon számolnak Magyarországgal. A fociedzőknek ezzel szemben kiszámíthatatlanabb a jövője.