A Real Madrid ellen mutatkozik be az Alavés új edzője

Románia-Albánia, UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság, Franciaország,   A Romania - Albania SQUARE FORMAT
Coach Gianni De Biasi of Albania gestures during the UEFA EURO 2016 Group A soccer match between Romania and Albania in the Stade de Lyon, Lyon, France, June 19, 2016. Photo: Uwe Anspach/dpa (RESTRICTIONS APPLY: For editorial news reporting purposes only. Not used for commercial or marketing purposes without prior written approval of UEFA. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications (whether via the Internet or otherwise) shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)
Vágólapra másolva!
Az olasz Gianni De Biasi lett a spanyol labdarúgó-élvonalban sereghajtó Alavés vezetőedzője.

A klub honlapjának beszámolója emlékeztet arra, hogy a 61 éves szakvezető 2011-től idén nyárig az albán válogatott szövetségi kapitánya volt, és csapatával kijutott a tavalyi franciaországi Európa-bajnokságra.

Az albán válogatottat kijuttatta az Eb-re Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

Hozzátették, hogy a nehéz helyzetek kezelésében jelentős tapasztalata van, amire szükség is lesz, hiszen az Alavés pontot, sőt a La Liga mezőnyében egyedüliként még gólt sem szerzett az eddigi öt fordulóban. De Biasi korábban több olasz élvonalbeli klubnál dolgozott, de a spanyol bajnokságban is megfordult már, tíz évvel ezelőtt a Levante edzője volt. Mostani megbízatása a szezon végéig szól, és már most szombaton bemutatkozhat, nem is akármilyen meccsen: új csapata a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madridot fogadja.

Nagyok az elvárások Di Biasival szemben Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Shaun Botterill

Elődjét, a nyáron kinevezett az argentin Luis Zubeldíát vasárnap menesztették a gyenge szereplés miatt. Az Alavés az előző idényben kilencedik volt az élvonalban, a Király Kupában pedig döntőt játszott.