Kirúgták a tengerpartról összekapart spanyol edzőt

Fran Escribá
Villarreal's coach Fran Escriba Segura crouches during the Spanish league football match Deportivo Alaves vs Villarreal CF at the Mendizorroza stadium in Vitoria on April 17, 2017. / AFP PHOTO / CESAR MANSO
Vágólapra másolva!
A Getafétól elszenvedett 4–0-s vereség után kirúgták Fran Escribát, a Villarreal vezetőedzőjét.

A dolog érdekessége, hogy a 2015/16-os szezon végén Escribának azért kellett távoznia a Getafétól, mert kikapott a Villarrealtól.

Escribá a második kirúgott edző az idei szezonban Forrás: AFP/Cesar Manso

Idén a Villarreal hat forduló után csak a 14. helyen áll hét ponttal, és már tíz gólt kapott.

Összehasonlításképp: tavaly a 13. fordulóban kapta a tizediket.

Tengerpartról a BL-be

2016. augusztus 10-én, este fél 11 körül Escribá egy szál úszógatyában a jégkrémet tömte magába a tengerparton. A spanyol edző a nyaralását töltötte, amikor megcsörrent a telefonja.

– szólt a telefonba Escribá ügynöke. Roig a Villarreal elnöke, aki egy edzői posztot ajánlott fel Escribának, egy héttel a Monaco elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt. „Elküldtük Marcelinót, mit gondolsz?" – kérdezősködött Roig Escribánál. Escribá bepuszilta a jégkrémet, ledobta az úszógatyát, és még aznap éjjel találkozott a klub elnökével.

Az előző szezonban Escribá az ötödik helyig (és Európa Ligába) vezette a Villarrealt, ahol csak Manuel Pellegrininek volt jobb győzelmi mutatója (48,42%, Escribáé 47,73%).

Escribát a tartalékcsapat edzője, Javi Calleja váltja a kispadon.