Társoldalunk:

A Betis Bardhiék kiütésével már Európa-ligás helyen

2017.09.25. 22:54

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 6. fordulójának záró összecsapásán a szezont egyaránt jól kezdő Betis és Levante találkozóján a hazai csapat kiütéses sikernek örülhetett (4-0). A vendégeknél a kezdőcsapatban kapott helyett a korábbi újpesti támadó Enis Bardhi, aki ezúttal nem tudott gólt szerezni.

A forduló előtt két 9 pontos csapat találkozóján az volt a kérdés, melyik klub fellépni az Európa-liga indulást érő 5. helyre. Az első félidő nem hozott jó játékot, olyannyira nem, hogy egyik csapat sem talált kaput.

A Betis kiütötte a LevantétForrás: fernandoruso.com/Fernando Ruso

A második játékrészben a Betis tudott váltani, és a paraguayi Antonio Sanabria fejesével két perc alatt sikerült az, ami az első félidőben nem: egyrészt ugye eltalálni a kaput, és ami fontosabb, gólt lőni.

 És ha egy üzlet beindul. Az 55. percben Fabian Ruiz indult meg a felezővonaltól és mivel senki nem zavarta, 17 méterről lövésre vállalkozott, a labda pedig utat is talált a kapuba. Két perccel később az Újpest korábbi támadóját, Enis Bardhit lecserélte az edzője, így maradt háromgólos a bajnokságban.

Tíz perccel később pedig végleg eldőlt a mérkőzés, ugyanis már 3-0-át mutatott az eredményjelző. Sergio Leon bal oldali beadást követően könnyen lőtt négy méterről az üres kapuba.

Az utolsó pillanatokban Antonio Sanabria lábbal is eredményes volt, így megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját, így a Betis a vártnál sokkal könnyebben nyert és immár az ötödik helyen áll, azonos pontszámmal a negyedik Valenciával. A sevillai együttes negyedszer - sorozatban harmadszor - nyert az élvonal mostani idényében.

A La Liga tabellája: