Vágólapra másolva!
Az olasz Rai Sport értesülése szerint a Serie A-ban szereplő AC Milan szívesen szerződtetné a Paris Saint-Germain uruguayi gólgyárosát, Edinson Cavanit.

A 30 éves támadó négy éve Nápolyból érkezett Párizsba,

ez idő alatt 206 mérkőzésen 139 találatot jegyzett,

mellette 23 gólpasszt is tudhat a neve mellett. Cavani a PSG-szurkolók egyik legnagyobb kedvence, mert az eredményessége mellett nincsenek sztárallűrjei. Amikor a Napoliból a Paris Saint-Germainbe szerződött még azt is bevállalta, hogy Zlatan Ibrahimovic mellett a szélen kell majd futballoznia.

Edinson Cavani és Neymar összetűzése a Saint-Étienne elleni meccsen Forrás: DPPI/Benjamin Cremel

Az uruguayi támadó minden bizonnyal Neymar miatt szeretne távozni.

A brazil támadó mióta megérkezett Párizsba többször is összerúgta a port Cavanival. Már a Saint-Étienne elleni mérkőzésén megpróbálta elvenni tőle a tizenegyesrúgást, majd múlt vasárnap, a Lyon elleni bajnokin előbb egy szabadrúgáson kaptak össze, majd jött az újabb harc egy büntető elvégzéséért.

A balhét generáló Neymar a Paris Saint-Germain csütörtöki edzésén bocsánatot kért a viselkedéséért, de valószínűleg ez csak cukormáz, amit kötelezően kifelé kell mutatni a rajongók miatt. Az igazság az, hogy Cavani és Neymar között óriási ellentét van, amit beszédes statisztika is bizonyít.

A két dél-amerikai játékos alig keresi egymást összejátékban Forrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

A csapat edzője, Unai Emery egyelőre nem szól bele a két játékos vitájába, de biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan ennek is eljön az ideje. Márpedig a két játékos vitájából biztosan Neymar fog győztesen kijönni, mert Párizsban a világ egyik legjobbjának tartott, 222 millió euróért szerződtetett brazilban látják a szintlépéshez szükséges megváltót.

Érzékelve a viharfelhőket, az AC Milan már bejelentkezett Cavaniért,

és már a téli átigazolási nyélbe ütné az üzletet. Az uruguayi támadó megszerzése nem tűnik lehetetlennek, de a milánói klubnak jócskán a zsebébe kell majd nyúlnia, mivel Cavani az idei szezonban is brillírozik. Egyelőre 8 mérkőzésen 9 gólnál és 2 gólpassznál jár.