Nézők nélkül játszották le a Barca-meccset

Suárez, Barca
Suárez a második uruguayi futballista lett, aki átlépte a 100 La Liga-meccses álomhatárt a Barcelona színeiben
Vágólapra másolva!
Kora délután még úgy volt, hogy a katalán népszavazás miatti kaotikus állapotok miatt elmarad a Barcelona-Las Palmas mérkőzés a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. Délután 4 órára azonban változott a helyzet. A Barcelona végül 3-0-ra nyert.

A mára kiírt katalán népszavazás és az azt övező konfliktusok és összecsapások miatt az FC Barcelona biztonsági okokra hivatkozva vasárnap délelőtt arra kérte a szövetséget, halasszák el a Las Palmas elleni mérkőzésüket egy későbbi időpontra.

Délutánra azonban változott a helyzet, mint azt egy Twitter-oldalukra kitett rövid közleményben írták, miután a profi liga nem engedélyezte a halasztást, úgy döntöttek, hogy zárt kapuk mögött fogják lejátszani a mérkőzést.

Azok után, hogy ténnyé vált, mégis lesz mérkőzés, újabb kérdés merült fel: ki fog játszani? Több, a függetlenségi népszavazás mellett nyilvánosan is kiálló játékos, spanyol sajtóértesülések szerint, jelezte a klub felé, hogy nem szeretne pályára lépni. Köztük volt Gerard Piqué is, akinek a neve azonban mégis ott van a kezdő tizenegyben.

A Barcelona több jelenlegi és korábbi játékosa is kiállt korábban a népszavazás mellett, többek között Gerard Pique, Xavi és Puyol is.

Pique szavazott is, melyet Instagramon örökített meg:

Ja he votat. Junts som imparables defensant la democràcia.

Gerard Piqué (@3gerardpique) által megosztott bejegyzés,

Xavi videót posztolt, melyet úgy fejez be: Éljen Katalónia!

Puyol pedig a demokráciát élteti a Twitteren:

A hírek szerint a sebesültek száma már több, mint 300.

A Barcelona Sergio Busquets találatával, illetve Lionel Messi duplájával 3-0-ra nyerte a Las Palmas ellen a találkozót.