Társoldalunk:

Messiék három góllal szavaztak

2017.10.01. 18:23

Az FC Barcelona a katalán függetlenségi szavazás miatt zárt kapuk mögött megrendezett bajnoki mérkőzésen 3-0-ra verte a Las Palmast.

A nap közben egymást váltó hírek - elmarad a meccs, nem mararad el stb. - után végül zárt kapuk mögött megrendezett találkozó első félidejében nem született gól. Fordulás után aztán Lionel Messi szögletét Sergio Busquets csúsztatta a vendégek kapujába.

Az utolsó húsz percben aztán Messi gondoskodott róla, hogy még véleltlenül se tartogasson izgalmakat a hajrá. Kétszer is tökéletes ütemben ugratta ki egy Suárez - előbb Denis, aztán Luis - ő pedig egyik helyzetet sem hibázta el. 

A második találat volt Messi 45. barcás gólja a naptári évben minden sorozatot figyelembe véve, a Busquetsnek kiosztott gólpassza pedig a 100. volt a Barcelona mezében.

A hajrában Luis Suárez kihagyott egy ziccert, amitől annyira rossz kedve lett az utóbbi időben nem éppen bomba formát mutató uruguayinak, hogy letépte magáról a mezt.

A mérkőzés előtt Josep Bartomeu, a Barcelona elnöke elmondta, nem volt más választásuk, mint lejátszani a mérkőzést. "Ha nem állunk ki, az hat pontunkba került volna. Hármat levonnak, mert nem álltunk ki, és még három pont levonást kaptunk volna büntetésként."