Ez már tényleg gombócból is sok lenne

Spain v Portugal - UEFA U17 Women's Championship  Spain OEIRAS PORTUGAL MARCH 28 SPORT soccer FOOTBALL nurphoto Spain v Portugal UEFA U17 Women's Championship
Lorena Navarro of Spain during the UEFA U17 Women's Championship Qualifier match between Spain and Portugal at Cidade do Futebol stadium on March 28, 2017 in Oeiras, Portugal. (Photo by Filipe Amorim/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó U17-es női Eb-selejtezők csoportkörének első mérkőzéseit rendezték a 3. csoportban Bakuban. A spanyol válogatott a döcögős kezdés és a 8-0-s első félidő után a másodikban már rendesen oda tette magát.

Ritkán írunk korosztályos lány focimeccsről, pláne, ha nem a magyar válogatottról van szó, de ezúttal érdemes kivételt tenni. A 3. csoport az azerbajdzsáni Bakuban játssza a mérkőzéseit, és a hétfői első találkozón Spanyolország és Montenegró állt egymással szemben.

Claudia Pina (középen) itt éppen a portugálok elleni tavaszi selejtezőn lőtt gólját ünnepli Forrás: NurPhoto/Filipe Amorim/NurPhoto/Filipe Amorim

Az előző négy Eb-n három ezüst- és egy aranyérmet nyerő spanyoloknak 11 percre volt szükségük, hogy megszerezzék a vezetést, majd a 18. percben növelték az előnyüket, hogy újabb egy perc elteltével már három góllal vezessenek. A szünetig még ötöt berámoltak, de a 8-0-s vezetés sem nagyon lehetett a szövetségi edző, Maria Antonia Is ínyére, mert a második 40 percre egy alaposan feltüzelt csapat futott ki.

Hat perc alatt rúgtak négyet, és egyszer sem telt el több öt percnél két gól között, a vége pedig 22-0 lett. A két legeredményesebb játékos a hét gólig jutó Claudia Pina, és a négyet jegyző Eva Maria Navarro volt.

A csoport másik mérkőzésén Izland 2-0-ra verte a házigazdát, de még össze kell kapniuk magukat, ha jobb gólkülönbséggel akarnak a spanyolok elé kerülni.

A magyar csapat - csak a rend kedvéért - már lejátszotta a maga csoportmeccsein, és három győzelemmel, gólt sem kapva (Bulgária ellen 5-0, Moldova ellen 3-0, Norvégia ellen 1-0) nyerte meg a csoportját.