Vágólapra másolva!
A 27-szeres német rekordbajnok Bayern München múlt csütörtökön azonnali hatállyal menesztette Carlo Ancelottit a csapat éléről. Kiderült, hogy a sztárjátékosok folyamatosan fúrták az olasz trénert. Az elmúlt napokban sorra érkeztek a negatív hírek a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes edzőről, a legújabb vádak szerint pocsék edzéseket tartott. Azonban könnyen lehet, hogy Ancelotti mélyrepülésében egy magyar játékvezető is főszerepet játszott, név szerint: Kassai Viktor.

Carlo Ancelotti 2016 nyarán vette át a Bayern München irányítását a katalán Pep Guardiolától.

Első szezonjában játszi könnyedséggel nyerte meg a Bundesligát,

15 pontos előnnyel a Borussia Dortmund előtt. Ennek ellenére nem lehet maximálisan sikeresnek nevezni az első évét, ugyanis a Német Kupa-döntőt elbukta a BVB ellen, de ami ennél is fájóbb, és

valószínűleg örökre emlékezetes marad,

a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó-mérkőzés.

Carlo Ancelotti bajnoki címet nyert a Bayern Münchennel az előző szezonban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Swen Pförtner

Az odavágón a müncheniek nagyon jól futballoztak, mégis 2-1-es vereséget szenvedtek, így a madridi visszavágón minimum két gólt kellett lőniük a továbbjutáshoz. A gólnélküli első félidőt követően az 52. percben Arjen Robben harcolt ki tizenegyest, amit Robert Lewandowski értékesített (0-1).

A 76. percben egyenlített a Real Madrid. Casemiro hajszálpontos labdáját Cristiano Ronaldo fejelte hét méterről a bal alsó sarokba (1-1).

Egy perccel később ismét jött a fordulat: Thomas Müller mellel lekészített labdájába Sergio Ramos nyúlt bele szerencsétlenül, és öngólt vétett (1-2).

A Bayern München ezzel hosszabbításra mentette a meccset, de a rendes játékidő lefújása előtt megkezdődött a dráma. A mérkőzést vezető Kassai Viktor egy tiszta szerelés után a 84. percben második sárga lappal kiállította a chilei Arturo Vidalt, így emberelőnybe került a Real Madrid.

Ha ez nem lett volna elég a Bayernnek, Cristiano Ronaldo a 105. percben újabb gólt lőtt (2-2). A dolog szépséghibája, hogy a négyszeres aranylabdás egyméteres lesről indult, de Kassai Viktor és stábja ezt nem vette észre.

A 109. percben eldöntötte a meccset a Real. Marcelo gyönyörű szólója után a jobbján érkező Cristiano Ronaldóhoz passzolt, akinek csak az üres kapuba kellett gurítania (3-2). CR7 harmadik találata is megosztotta a közvéleményt, sokadik megnézésre sem lehetett eldönteni, hogy les volt-e vagy sem.

A kegyelemdöfést végül Marco Asensio adta meg a 112. percben (4-2). Ezzel a Real Madrid kiejtette a legjobb nyolc között az egyik legnagyobb riválisát.

Ezt követően az elődöntőben meggyőző játékkal búcsúztatta az Atlético Madridot, majd a döntőben 4-1-re kiütötte a Juventust.

Nyilván a futballban nincsen „mi lett volna ha”

de az biztos, hogy a Bayern München sokkal jobb csapat volt, mint az Atlético Madrid, és valószínűleg a Juventust is le tudta volna győzni a döntőben. Az idő kerekét visszaforgatni nem lehet, de ha Kassai Viktor nem követi el élete legnagyobb hibáit a Real Madrid-Bayern München mérkőzésen,

lehet most úgy beszélnénk Carlo Ancelottiról, mint négyszeres Bajnokok Ligája-győztes edzőről.

Carlo Ancelotti számon kérte Kassai Viktort a Bajnokok Ligája-kiesés után Forrás: AFP/Javier Soriano

„Ha a játékvezető nem hibázott volna ennyit, ki tudja, mi történt volna.

A bíró teljesítménye rosszabb volt, mint a miénk. Jól játszottunk, önfeláldozóan futballoztunk, és nagyon közel is jártunk a továbbjutáshoz, de a játékvezető hátrányba hozott bennünket. Büszke vagyok a játékosaimra. Tudom, hogy ilyen a labdarúgás, ez benne van a játékban, de nem ilyen gyakran. A les egyértelmű volt Ronaldo góljánál, Vidal belépője még csak szabálytalan sem volt.

Rossz bíráskodást láthattunk. Ennyi, punktum” – értékelt a mérkőzés után Carlo Ancelotti, aki egyelőre nem tervezi, hogy másik futballklubnál vállaljon munkát, szeretne hosszabb szabadságra menni.

„A következő tíz hónapban kipihenem magam,

feltöltődöm, és nem fogok másik csapatnál dolgozni” - mondta az 58 éves olasz szakember Izraelben, ahol gyerekek tréningjeit vezette egy olyan szervezet tevékenységének részeként, amely a különböző vallású és etnikumú fiatalok együttélését segíti elő. Olaszországban a média már arról spekulál, hogy Ancelotti visszatér az AC Milanhoz.

Kassai Viktor az IFFHS szavazásán 2011-ben az év legjobb játékvezetője lett Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

A Bajnokok Ligájában még nem vezették be a videóbíró-technológiát, de a nyári Konfederációs Kupán már tesztelték, míg a top bajnokságok közül a Bundesligában és a Serie A-ban már sikeresen alkalmazzák.

Kassai Viktor valószínűleg sosem lesz kedvenc Münchenben, és Carlo Ancelotti sem fogja a szívébe zárni, de az biztos, hogy a világ labdarúgásába gyökeres változást hozó

videóbíró-technológia bevezetésében óriási szerepe van.

Sokszor elemisták rúgták ki a futball professzorát

Az olasz Carlo Ancelotti egyedülálló karriert tudhat magáénak edzőként. Négy Bajnokok Ligája döntőjéből hármat megnyert. Nyert bajnoki címet a Serie A-ban, a Premier League-ben és a Bundesligában is, de ritkán távozott aktuális klubjától úgy, ahogy azt megérdemelte volna. Már-már védjegyének számít a briliáns első idény, de legutóbbi állomáshelyein a kritikus második évet mindig megszenvedte.