Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-meccsen 3-0-ra kapott ki a Bayern München, ami Carlo Ancelotti állásába került. Miközben Willy Sagnol vette át átmenetileg a bajorok irányítását, a háttérben elkezdődött az új edző keresése.

Az utódok között felmerült Louis van Gaal neve is, aki legutóbb a Manchester United menedzsereként dolgozott. Van Gaal korábban már volt a Bayern edzője 2009 és 2011 között. 2010-ben megnyerte a Bundesligát és a Német Kupát is és a bajorokat elvezette a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Louis van Gaal visszatér? Forrás: AFP/Christof Stache

A Bayernnél egyébként nem ritka, hogy egy szakember többször is a csapat edzője legyen. Így tett korábban Udo Lattek, Ottmar Hitzfeld és Giovanni Trapattoni is.

A korábbi Barcelona- és Ajax-tréner dolgozott a holland válogatott szövetségi kapitányaként is. A 66 éves szakember nem az egyedüli jelölt a posztra, a bukmékerek favoritja a Dortmund korábbi edzője, Thomas Tuchel.

Louis Van Gaal és kedvenc játékosa, Arjen Robben a Paris Saint-Germain elleni meccs előtt Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

A legutóbb a Manchester Unitednál dolgozó Van Gaal a helyszínen tekintette meg a Paris Saint-Germain-Bayern München mérkőzést. A találkozó előtt kedélyesen beszélgetett a csapat holland sztárjával, a Carlo Ancelotti megbuktatásában főszerepet játszó Arjen Robbennel.