Két meccsre kitiltják a Lazio ultráit

SS Lazio v Spal - Serie A General News Lazio Lazio v Spal Serie A 2017 Serie A 2017-2018 Serie A Match Serie A Soccer Spal SPORT-ACTION curva nord FOOTBALL sports
S.S. Lazio supporters, Curva Nord, during the Italian Serie A football match S.S. Lazio vs Spal at the Olympic Stadium in Rome, august on 20, 2017. (Photo by Silvia Lore/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Rasszista megnyilvánulások miatt a Lazio labdarúgócsapatának soron következő két hazai bajnoki mérkőzésén üres lesz az északi kanyar, a hazai ultrák törzshelye.

A fővárosi együttes fanatikusai a Sassuolo ellen vasárnap 6-1-re megnyert összecsapáson szidták az ellenfél két színes bőrű játékosát, a ghánai születésű, de olasz utánpótlás-válogatott Claud Adjapongót és a ghánai Alfred Duncant.

A Lazio ultrái a Cagliari elleni október 22-i, valamint az Udinesével szembeni november 5-i mérkőzésen nem mehetnek megszokott helyükre.

Nem ez az első eset, hogy a római klubot rasszista megnyilvánulások miatt büntetik: korábban az április 30-i, AS Roma elleni találkozón történtekért felfüggesztett büntetést kapott, míg az Európa Ligában a múlt csütörtöki, Zulte Waregem elleni összecsapását zárt kapuk mögött kellett lejátszania a csapatnak egy két évvel korábbi eset miatt.