Társoldalunk:

Torghelle Sándor a Premier League TOP 100-ban

2017.10.03. 16:29

Torghelle Sándor bekerült a Premier Leauge top 100 csatára közé. Igen ám, de a kitüntetés mégsem annyira hízelgő, mint amennyire elsőre tűnik. A Daily Mail összeállította ugyanis minden idők 100 legrosszabb PL-csatárának listáját, ahol Torghelle a 70. helyre került.

Az internetes lap húszasával teszi közzé a rangsort, a legfrissebb a 61-80. helyezettet mutatja be. Az előző kiadásba, azaz a 81-100. helyezettek közé olyanok értek oda, mint Massimo Maccarone, Nicola Ventola, vagy Bradley Wright-Phillips.

A legutóbbi szemlében aztán már olyan név is felbukkan, ami mindenkinek ismerős lehet. Torghelle Sándort egy lapon elmítik Nikola Kaliniccsel, Shefki Kuqival, vagy a Bayernben 100 gólt szerző perui Claudio Pizarróval. Meg kell jegyezni, ez a lista kizárólag a játékosok Premier League-ben nyújtott teljesítménye alapján készült.

Torghelle Sándor 2004-ben igazolt a frissen feljutó Crystal Palace-hoz, miután egy emlékezetes felkészülési mérkőzésen az ő két góljával győzött Magyarország válogatottja a hazai pályán játszó Németország ellen. A Palace mintegy egymillió eurót fizetett az MTK-nak a válogatott csatárért, aki azonban csalódást keltően játszott Angliában. Mindössze egyszer talált be, egy Ligakupa-mérkőzésen, viszont nem sokkal később műesésért kiállították azon a meccsen.

Tizenkétszer kapott lehetőséget a bajnokságban, de további gólokat nem szerzett, a csapat kiesett, Torghellét pedig kölcsönvette a Panathinaikosz, aztán egy évvel később a PAOK-hoz került. A görög kaland után Németországba költözött, játszott Jénában, Augsburgban és Düsseldorfban. Innen 2011-ben tért haza a Budapest Honvédhoz, ma pedig a Merkantil Bank Ligában szereplő MTK-ban rúgja a gólokat.