Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban jeleztük, a francia labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának rangadóján a Paris Saint-Germain 6-2-re legyőzte a Girondins Bordeaux-t. A 40 percben eljött a pillanat, amelyre sokan vártak: a párizsiak tizenegyeshez jutottak, amit ezúttal a 222 millió euróért szerződtetett Neymar végzett el a kijelölt ítéletvégrehajtó, Edinson Cavani helyet.

A PSG elnöke, a katari Nasser Al-Khelaifi 1 millió eurót ajánlott az Cavaninak, hogy a jövőben engedje át a tizenegyesek elvégzését a csapat új sztárjának, a Neymarnak. Az uruguayi állítólag visszautasította az ajánlatot, azonban úgy tűnik, jobb a békesség alapon a Bordeaux ellen átengedte a lehetőséget a brazil szupersztárnak.

A párizsi szurkolók a tizenegyes elvégzése előtt hangosan skandálták Edinson Cavani nevét,

ezzel is jelezve, hogy ki mellett állnak a csapaton belüli háborúban.

Korábban a Lyon elleni meccsen a két csatár előbb egy szabadrúgáson kapott össze, majd jött az újabb harc egy büntető elvégzéséért, de Cavani nem engedett. A mérkőzés után a két játékos az öltözőben is folytatta a kakaskodást.

Cavani állítólag azt vágta Neymar fejéhez, hogy Lionel Messinek képzeli magát.

Edinson Cavani lemondott a tizenegyesek elvégzéséről? Forrás: AFP/Franck Fife

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az affér óta a Neymar már bocsánatot kért az egész csapattól, ráadásul a Bayern München elleni Bajnokok Ligája rangadón és a Bordeaux ellen is tökéletes volt az összhang közt és Cavani között, holott a statisztika korábban nem erről árulkodott.