Mentálisan kell rendbe tenni az angol játékosokat

angol válogatott
England's players with England's manager Gareth Southgate (R) applaud supporters on the pitch after the World Cup 2018 qualification football match between England and Slovakia at Wembley Stadium in London on September 4, 2017. England won the game 2-1. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Martin Glenn, az angol szövetség (FA) elnöke szerint nincs probléma a válogatott játékosok elhivatottságával.

"Teljesen felháborít, hogy többen azt sugallják, a játékosokat nem igazán érdekli a válogatottság, mert én egyáltalán nem ezt tapasztalom" - mondta Glenn azon a csütörtöki sportkonferencián, amelyet a bajnoki címvédő Chelsea stadionjában, a Stamford Bridge-en tartottak.

Glenn szerint nincs gond a játékosok hozzáállásával Forrás: AFP/Niklas Halle'n

"Ha megkérnénk őket, hogy csukják be a szemüket, és mondják meg, milyen érmet szeretnének nyerni,

- közölte az elnök, aki szerint a játékosok a válogatott meccspénz minden pennyjét jótékony célra fordítják.

Glenn szerint az Izland elleni tavalyi kudarc tanulsága, hogy a futballistáknak jobb mentális felkészülésre van szükségük. Az északi szigetország csapata búcsúztatta az angolokat a tavaly nyári franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

Anglia Izland ellen esett ki a 2016-os Eb-n Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az angolok egyetlen nagy sikere az 1966-os hazai rendezésű világbajnokság megnyerése volt, és az 1996-os kontinenstorna óta - amelynek szintén házigazdái voltak - még az elődöntőig sem jutottak világeseményen.

A jövő évi oroszországi vb-re biztosan kijutnak, amennyiben csütörtök este legyőzik Szlovéniát a Wembley Stadionban.