Vágólapra másolva!
A svájci Lugano magyar légiósa, Vécsei Bálint szerint lehet keresnivalója a magyar labdarúgó-válogatottnak a csoportot hibátlan teljesítménnyel vezető Svájc otthonában. A DIGI Sport híradójának azt is elmondta, hogy szerinte miben bízhat, és hogyan nyerhet Bernd Storck együttese.

Vécsei Bálint Kazincbarcikán kezdte a futballt, majd a Budapest Honvédban lett NB I-es játékos. 2015 augusztusától a Bologna játékosa, jelenleg kölcsönben szerepel a Luganóban.

"Viszonyításképp az olaszhoz, amikor ott játszottam, annál sokkal támadó szelleműbb a svájci bajnokság. Itt a védők is jobban feltolják a védekezést, és a szélső védők is jobban támadnak,

- mondta a Sport 24-nek a kétszeres válogatott középpályás, aki jelenleg nem tagja a keretnek.

A 24 éves futballista szerint a vb-selejtezőn Svájc nem fogja átadni a területet vagy nem lesz éppen türelmes a magyar csapattal, hiszen a csoportelsőség a célja.

"A svájci csapat biztos nagyon motivált, hiszen eddig minden mérkőzését megnyerte. Két meccse maradt, a magyarok ellen otthon játszik, szerintem egy győzelemmel szeretne hangolni a portugálok elleni találkozóra."

"Remélem, hogy meglepetést tudunk szerezni."

Anatolij Bogdanov és Vécsei Bálint csatája a Magyarország-Kazahsztán mérkőzésen Fotó: Mudra László - Origo

A Storck-keretbe meghívott Ugrai Roland az elutazás előtt azt nyilatkozta, hogy a svájciak elöl bomba erősek, de hátul talán meg lehet fogni őket. Vajon Vécsei egyetért-e a Diósgyőr támadójával?

"Ha csak abból a mérkőzésből indulunk ki, amelyet otthon játszottunk, akkor igen, mondhatjuk, hiszen mi is tudtunk két gólt rúgni nekik, és csak szerencsével vitték el a három pontot."

Vécsei szerint Svájc nagyon készül a mérkőzésre.

és a következő két vb-selejtezőn megszerezze az első helyet a csoportban."

Az eltiltott Dzsudzsák Balázst nélkülöző magyar válogatott szombat este háromnegyed kilenckor lép majd pályára Svájc ellen.