Spanyol világklasszis irányítja a jövőben az ETO futsalcsapatát

Vertical
Spain's futsal player and team captain Javi Rodriguez holds the trophy for the second placed on October 19, 2008 at the end of their FIFA Futsal World Cup final match against Brazil at Maracanazinho stadium in Rio de Janeiro, Brazil. Brazil won 4-0. AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA / AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
Vágólapra másolva!
A korábban a világ legjobb játékosának is megválasztott kétszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok, és háromszoros UEFA Futsal Cup győztes világklasszis, a spanyol Barcelona Lassa együtteséből érkezik Győrbe, jelentette be hétfőn reggel a klub.

Az edzőkereséssel töltött hetek után eldőlt, hogy Javi Rodríguez - teljes nevén Javier Rodríguez Nebreda - lesz a magyar bajnok futsalcsapat, a győri Rába ETO vezetőedzője. Az új tréner a sportág valóságos legendája: Spanyolország és a világ egyik legnagyobb futsalikonja, kétszeres UEFA Futsal Cup (a futsalban ez felel meg a Bajnokok Ligája-sorozatnak) győztes, aki a Barcelona Lassa akadémiájáról teszi át székhelyét Győrbe. Megbízatása októbertől kezdődik az ETO-nál.

Javi Rodríguez itt éppen a 2010-ben Debrecenben nyert Eb-trófeára csókolja meg Forrás: AFP/Zsolt Czegledi

A magyar bajnok újdonsült vezetőedzője az elmúlt hetekben Indiában, a Premier Futsal Tornán a sportág népszerűsítésében vett részt, ahol az általa vezetett Delhi Dragons csapatában játszott, több sztár mellet, a pályafutását futsallal kezdő brazil világbajnok és aranylabdás, Ronaldinho is. Javi Rodriguez a Premier Futsal Tornán való kötelezettségei miatt csak a jövőheti UEFA Futsal Cup mérkőzésein ülhet először az ETO kispadjára.

A bajnokok sorozatában az ETO október 11-én lép először pályára, méghozzá éppen Javi Rodríguez korábbi klubja, a Barcelona ellen. A négy csapatos tornán a csoportban rajtuk kívül szerepel még a cseh Chrudim, és a házigazda, olasz Luparense is. A csoport első három helyezettje jut a főtáblára.