Társoldalunk:

Illegális kakasviadalokat szervezett az egykori Barca-játékos

2017.10.10. 18:05

Letartóztatták az FC Barcelona egykori középpályását, a brazil Fábio Rochembackot. A helyi rendőrség jelentése szerint a nyolcszoros brazil válogatott játékos illegális kakasviadalok szervezésében vett részt, ami Brazíliában környezetvédelmi bűncselekménynek számít.

Az Independent úgy tudja, a Rio Grande do Sul állambeli rendőrség az után vette őrizetbe a korábbi Barca-játékost, hogy a helyi kakasviadalon lefoglalt 89 szárnyast, csaknem 25 ezer font (8.6 millió forint) értékben. A Globo beszámolója szerint a hatóságok egy fegyvert, egy a kakasviadalokat hirdető baseballsapkát és nagy mennyiségű marihuánát is találtak a helyszínen. 

Rochembacknak nem új keletű szenvedélye a kakasviadalForrás: g1.globo.com

A brazil játékos édesapja tagadja a vádakat, és alibit is igazolt a fiának. Elmondta, hogy fia nála töltötte a hétvégét Soledadéban, és csak ezt követően tért vissza lakhelyére, Porto Alegrébe.

Fabio Rochemback 67 mérkőzésen lépett pályára az FC Barcelona színeibenForrás: AFP/Christophe Simon

A négy éve visszavonult Rochembacknak hasonló ügyben már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel. 2011-ben egy razzia során harci kakasokat találtak a farmján. Ha a 35 éves brazilt bűnösnek találják, börtönbe kerülhet.