Társoldalunk:

A spanyol sportminiszter sürgeti a választásokat az RFEF-nél

2017.10.10. 15:47

A spanyol sportminiszter arra kérte a labdarúgó szövetséget (RFEF), hogy tartsa meg az új választásokat, miután Ángel Maria Villar elnökkel szemben továbbra is folyamatban van a korrupciós vizsgálat.

A spanyol As című sportnapilap a keddi számában számolt be arról, hogy José Ramón Lete sportminiszter kezdeményezte az új választás kiírását, amit a helyi sportbíróságnak (TAD) kell jóváhagynia.

"Várnunk kell a döntésre, ami reményeim szerint nem tart sokáig" - nyilatkozta Lete. Amennyiben a TAD jóváhagyja a kérését, akkor új választási eljárás lesz, valószínűleg februárban.

Angel Maria Villar augusztus 1-jén óvadék ellenében szabadlábra kerültForrás: AFP/Oscar Del Pozo

A szövetség elnökét, Ángel Maria Villart július 18-án korrupció gyanúja miatt vették őrizetbe. A 67 éves sportvezető - aki 1988 óta tölti be a tisztet, és idén májusban újabb négyéves ciklusra választottak meg - augusztus 1-jén óvadék ellenében szabadlábra került.

Villar július végéig az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) szövetség alelnöke, illetve az UEFA végrehajtó bizottságának tagja volt, de minden posztjáról lemondott. Tagadja az ellene felhozott vádakat, de a folyamatban lévő vizsgálat miatt az RFEF az eddigi kincstárnokot, Juan Luis Larreát nevezte ki megbízott elnöknek.